lauantai 6. huhtikuuta 2013

Passi mietityttää edelleen

Edelleen vaan tuo passi tuottaa päänvaivaa. Tiedän, että hyvin voi matkustaa vanhalla passilla kunhan liput on tilattu samalla nimellä. Mutta entäs kun nykyinen passi menee vanhaksi viikko häiden jälkeen? Uusinko passin vanhalla nimellä ja matkan jälkeen uusin sen uudelle nimelle? Vai kikkailenko jotenkin niin, että uusin sen suoraan uudelle nimelle?

Ja tiedän, että tämä asia selviää aikanaa ja selviää varmasti halutessa samantien netistä, mutta kertokaa, kuinka tuo nimenvaihdos prosessi etenee? Saako sen vaihtaa vasta vihkimisen jälkeen vai voiko dokumentteja alkaa vaihtamaan jo hiukan ennen? IHminen kun voi nimeään muutenkin vaihtaa vaikka ei naimisiin menisikään....Tiedän, että lukija kunnassa on nimensä vaihtaneita rouvia, kuinkas te asian hoiditte?


Tänään vietetään laatuaikaa pikkusikon ja lätkän merkeissä:) En ole yleisesti ottaen mikään jääkiekkofani, mutta SM ja MM kisat minut kiinnittymään kotisohvaan tai lähtemään hallille:) Tänään lähdemme hallilla kastomaan, saavatko Ässät 4-0 voittonsa vai eivt, rantapallot on jo pakattu JYP:iä varten mukaan (hiukan silti sydäntä särkee, että JYP ja Ässät kisaavat keskenään..) Hallille kertyy matkaa 8km ja tarkoitus on reippailla sinne polkupyörillä:) Tulee päivän liikuntasuorituskin tehtyä samalla:)

Nyt siis valmistautumaan siskon saapumiseen ja virittelemään itseään kisatunnelmaan:)

GOOOOOOOOOO ÄSSÄT!!


2 kommenttia:

  1. Nää passijutut on kyllä hankalia. Mulla on onneksi passi voimassa vielä muutaman kuukauden häiden jälkeen, pääsen siis reissuun vanhalla nimellä heti häitä seuraavalla viikolla ja sitten voin rauhassa hoitaa paperiasiat kuntoon sen jälkeen.

    VastaaPoista
  2. Meillä ainakin oli niin, et uuden nimen oli pitänyt päivittyä Väestörekisteriin, ennen kuin dokumentteja sai ruveta uusimaan. Tarkastivat poliisilaitoksella sieltä meinaan nimen vaihdoksen. Meidät kun vihittiin perjantaina niin tiistaina oli päivittynyt uusi nimi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!