lauantai 22. syyskuuta 2012

Häämatka

Kertokaapas kokemuksia omista tai ystävienne häämatkoista? Varasitteko loman reilusti ennen lähtöä vai vasta lähdön lähestyessä? Lähdettiinkö matkaan suoraan häistä vai reilusti häiden jälkeen? Mitä kohteita suosittelette?

Tässäkin asiassa on selvästi yhtä monta tapaa toimi kuin on parejakin. Alustavasti ainakin meillä oli tarkoitus lähteä juhlappaikalta nauttimaan toistemme seurasta melko ajoissa, mutta puhe on myös ollut, että viimeistään seuraavana päivä lähdettäisiin häämatkan viettoon. Nämä siis vain alustavia höpinöitä:) Aikani kuluksi, matkakuumeesta jo muutenkin kärsien, selailin erittäin pikaseen noita häämatka ehdotelmia, joita matkanjärjestäjät tarjoavat. Yleensä kannatan lentojen ja majoituksen varaamista netistä omatoimisesti, sillä se yleensä tulee paljon halvemmaksi. Kuitenkin häämatka on meille erittäin tärkeä, sillä se tulee (ainakin näillä näkymin) olemaan meidän ensimmäinen yhteinen ulkomaanmatkamme. En siis haluaisi minkään menevän pieleen. Tästä syystä harkitsemme matkan tilaamista matkanjärjestäjän kautta. 

Mitään puhetta ei ole ollut kohteesta, ei vielä edes siitä, että haluammeko rantalomalle vaiko kenties kaupunkilomalle. Itse haluaisin ehdottomasti rantalomalle, jos pitäisi valita. Yhdistelmä loma voisi kuitenkin olla hieno idea. Olisi kiva päästä käymään esim. Englannissa, mutta mikäs sen ihanampaa olisi kuin loikoilla hiekkarannalla muutama päivä? Pariisi on myös vienyt sydämeni aina uudestaan ja uudestaa ja sinne olisi myös ihana päästä yhdessä. Näyttääkin siltä, että lähdemme reilaamaan:D

Mieheni ei juurikaan pidä matkustamisesta ylipäätänsä, saatika rantalomailusta. Hän haluaisi kohteeseen, jossa olisi aktiviteettia ja historiaa. Minä en suuremmin välitä ainakaan jälkimmäisestä. Olemme jossain kohtaa harkinneet Roomaa. Mutta Italiassa asuneena tuo Rooma ei suuremmin sytytä häämatka kohteena, viikonloppu kohteena sitten mieluummin.

Joten, mitäs sanotte lukijat, olisiko teillä antaa vinkkejä sopivasta kohteesta ja mahdollisesti jopa hotellista ja aktiviteeteista? Kaikki vinkit otetaan vastaan:)!

P.S Kotimaahan emme ole jäämässä:)!

 Matkoja minun makuun:



"Mauritius - Häämatka
Mauritius on monipuolinen häämatkakohde. Turkoosia vettä ja kauniita rantoja, vehreitä vuoria ja huojuvia palmuja, hyvää ruokaa ja upeita hotelleja, lämpöä ja trooppisia unelmia…kaikki ainekset ihanalle häämatkalle! Romanttinen rantaloma parhaimmillaan."



"Seychellit - Häämatka
Missäpä olisi romanttisempaa viettää unelmien häämatka, kuin vehreillä Seychellien saarilla. Nautitte toisistanne ja olostanne valkohiekkaisilla rannoilla, turkoosien vesien äärellä.
Seychelleillä ei ole museoita koluttavaksi, eikä juuri ostosmahdollisuuksiakaan. Luonto ja vedenalainen elämä sen sijaan tarjoavat rikkauksiaan ihmeteltäväksi. Rantalomaa herkullisimmillaan.
Saaria on mahdollisuus ja suositeltavaakin yhdistellä keskenään. Kysy tarjousta toimistostamme."




5 kommenttia:

  1. Jos budjetti ei aivan Mauritiukselle asti kanna, niin suosittelen Kroatian rannikkoa. Siellä on yllättävän kiva rantakulttuuri (ollakseen Euroopan maa) ja vesi on puhdasta ja samanlaista turkoosia kun noissa rantakuvissa. Bonuksena miehesi iloksi suurin osa Kroatian rannikon kaupungeista on perustettu aikapäiviä sitten, eli historiaa on tarjolla todella paljon (ei kyllä ihan samalla mittakaavalla kuin Roomassa), mutta esimerkiksi Hvar ja Dubrovnik voisivat olla teille sopivia vaihtoehtoja. Kannattaa ottaa selvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. P.S mun ja miehen matkablogissa on jotain juttua ja kuvia Kroatiasta. http://project4ever.blogspot.fi/

      Poista
  2. Suurkiitos vinkistä:)! Pitää perehtyä, myös blogisi kautta:)!

    VastaaPoista
  3. Jos vaan on varaa lähteä Mauritiukselle niin suosittelen ehdottomasti! <3

    VastaaPoista
  4. Niin siitä Kroatista vielä :D Häämatkaa ajatellen valitsisin joko Hvarin tai Dubrovnikin, riippuen siitä mitä matkaltanne haluatte. Dubrovnikissa on ainakin useampi korkean luokan hotelli uima-altaineen hieman keskustan ulkopuolella. Split oli siitä kätevä, että sen keskeisen sijainnin vuoksi sieltä oli helppo tehdä päivämatkoja esimerkiksi Hvarille ja Krkan kansallispuistoon (ihan uskomaton paikka!).

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!