lauantai 15. syyskuuta 2012

Marsseista ja valsseista

Mieheni on tänään auttamasssa kaveriaan myymällä lippuja paikallisessa kapakassa. Minun oli tarkoitus viettää rentouttavaa koti-iltaa valiten vaatteita huomista kiekkaa varten ja värjäämällä hiuksiani. Piti hieman siivoilla ja sitten katsella elokuvaa. Lenkkeillä koiran kanssa sateessa ja nauttia kynttilöiden valosta. Ei sillä, että suunnitelmani olisivat muuttuneet rentouttavista joksikin muuksi, mutta muuttivat ne kuitenkin muotoaan. Olen nimittäin viimeiset kaksi tuntia istunut koneella ja lueskellut toinen toistaan ihanampia hääblogeja. Taas tässä kävi näin:) 

Nyt istun siis väri päässä, muut hommat tekemättä koneella, selailemassa blogeja ja kirjoittamassa omaani. Päätin, että päivitän vielä oman blogini ja palaan sitten alkuperäiseen suunnitelmaan.

Tämä viikko on ollut jotenkin kovin kiireinen aina työpäivän jälkeen, on ollut tokoilua koiran kanssa ja suurimman osan ajasta on vienyt uuden auton metsästys. Työmatkani on päivässä 140km (työpäivän ajot päälle). Olemme nyt päättäneet mieheni kanssa, että on aika hommata minulle vähemmän kuluttava työauto. Sitä olemme nyt sitten metsästäneet. Nykyisen auton keskikulutus on huimat 7.8l/100km. Löysimme melko potentiaalisen auton, joka olisi vielä samaa merkkiä kuin nykyinenkin. En voi sanoa, että pistäisin hanttiin, jos vaihtaisimme autoon, jonka keskikulutus olisi vain 4.9l/100km! Nyt tässä sitten pähkätään taloudellista puolta (lähinnä siis sitä, paljonko uusi auto maksaisi, kun se on diesel). Olen laskenut, että noilla kulutuksillä säästäisin vuodessa lähes 2000e! Matkailu here I come!

Mutta joo, tämähän on tosiaan hääblogi joten back to business. Blogeja selaillessa ja youtubessa kun valmiiksi olin huomista keikkaa fiilistelemässä, eksyin kuuntelemaan häämarsseja. Sinut minä tahdon -blogissa oli muutamia videoita marsseista ja pakko sanoa, että sen enempää vielä asiaan perehtymättä rakastuin marssiin, jonka blogin kirjoittaja oli nostanut omaksi suosikikseen. En nyt sano, että lähtisimme häntä kopioimaan, mutta ihana se oli:)

                                                                   Kaunis, eikö totta?

Mitä ideoita teillä on musiikiksi kirkkoon sisään astuttaessa ja sieltä poistuttaessa?

                                                    Myös tämä klassikko on mieleeni

Ihanainen kaasoni kokosi meille yhteiseen käyttöön listan, johon voimme molemmat lisäillä häävalsseja ja lauluja kirkossa laulettavaksi. Tai pikemminkin tansseja. Varmoja emmem vielä ole, mutta me tuksin tulemma tanssimaan ensimmäisenä yhteisenä tanssinamme valssia vaan valitsemme luultavammin häätanssin. Tässä muutamia videoita lauantai-illan ratoksi listaltamme. 

                                                                 Kirkossa. Romanssi.

                                                        Kirkkoon. Hymni rakkaudelle.

                                                         Tanssiksi. Because you loved me.

                                               Tämän laulajamme haluaa meille laulaa <3

                                                                     Rakkauslaulu.

                                    Jos meillä olisi valssi, niin tämä voisi olla hyvä vaihtoehto

Millaisia häätansseja/valsseja teille on tulossa?


4 kommenttia:

  1. Miehen veljen häissä oli just toi Pachelbel jousikvartetin säestämänä ja oil kyllä aivan järjettömän hieno. Mä tykkään myös Kuulan häämarssista. Se oli meidän häissä. :)

    Mä oon laulanu aika monissa häissä (lue: yli kymmenissä) ja ollut sitäkin useammissa, joten voin sanoa, että toi Romanssi ja Hymni rakkaudelle on ehkä aika kuluneet.. Samoin Johanna Kurkelan biisit on aika nähty. ;) Mutta ihania ne on. Mut tsekkaapas kirkkoon Juha Tapiolta Vuodet vieriä saa, Katri Ylanderilta Rakkaus ei rapistu sekä Petri Laaksoselta Rakkauden liekki.

    Muitaki kivoja biisejä on vaikka kuinka, mutta vaikee sanoa, että minkä tyyliset iskee aina kehenkin. :)

    Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    Terkuin, Eeva

    VastaaPoista
  2. Voi, varmasti on kuluneita, kun klassikoita ovat:) Mutta ainakaan meidän häissä ei ole vielä niitä kuultu;) Pitääkin katsastaa noi biisit:) Kiitos vinkistä:) P.S, saisko siitä hunnusta kuvia:)?

    VastaaPoista
  3. Kaikki kirkot eivät suostu että soitetaan "kevyttä" musiikkia joten sekin asia kannattaa tarkistaa papilta/kirkolta että mikä on heidän kantansa asiaan ennen kuin kovin tiukkaan päätät mitä haluat.

    VastaaPoista
  4. Tiedän, siitä olenkin jo kirjoittanut aikaisemmin:) Onneksi vaihtoehtoja on monia:) Monen kirkon sivuilta löytyy jopa "mustalista" josta löytyy kappaleet, joita ei kirkossa suvaita. Onneksi nuo kaikki perinteiset marssit ovat ainakin hyväksyttyjä:) Nämä vain muutamia ajatuksia kappaleista:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!