torstai 27. syyskuuta 2012

Kauhukuvia ja vähän muitakin kuvia

Mulla oli tänään taas aivan järkyttävä päänsärky. Tästä olen jo käynyt lääkärissä ja asia on sen puolesta hoidossa. Päänsäryn laukaisee milloin mikäkin. Stressi, matala verensokeri, jos olen juonut huonosti...Päänsäryt ovat viime aikoina esiintyneet yhä useammin ja kuten varmaan jo aikaisemmin mainitsin, on tällä hetkellä kamalin ajatus se, että hääpäivänä päänsärky iskee. Kipu on niin lamauttavaa, että en tiedä mitä tekisin, jos aamusti huomaan päänsäryn alkamisesta merkkejä. Pyrin tietenkin ennalta ehkäisemään sitä juomalla paljon ja syömällä hyvin, mutta kun aina noiden puute ei ole syy tähän särkyyn. Nyt sain säryn poistumaan noin tunnissa (mikä on tosi yllättävää), mutta koneella istuminen saa minut voimaan erittäin pahoin.

Nyt kun olen kuitenkin yksikseni omassa rauhassa kotona ja takana on kiireinen päivä, päätin uhmata pahoinvointia ja kirjoittaa tämän päivityksen. EN anna periksi tälle pahoinvoinnille! (vaikka aioin kyllä käyttää sitä "tekosyynä" kirjoittamisen jälkeen sille, että saan käpertyä katsomaan hömppää televisioista).

Olen ennenkin vieraillut JenJEnhousen sivuilla, metsästin joskus jopa morsiuspukua sieltä, mutta en uskaltautunut sieltä tilaamaan. Olen huomannut, että heillä tuntuu tosi usein olevan isot alennukset. Aina jännittää, jos sieltä jotain löytää, että pitäisikö heti ostaa pois, kun on halvalla. Onnekseni siellä on edelleen tuotteita alennuksessa. 

Tällä kertaa harkitsen mm. kenkien ja kiitoskarkkirasioiden ostamista sieltä. Ovat postikuluineenkin huimasti halvemmat kuin monessa muussa paikassa josta olen etsinyt. Rasioista haluan ensin hyväksynnän isännältä. Kenkien suhteen ajattelin seuraavaa. Olen menossa lauantaina Ideaparkkiin ja katson ensin, löytyisikö sieltä jotain kivaa. Jos ei ja jos JenJenissä on tarjoukset vielä voimassa, saatan ainakin kengät tilata sieltä. Karkkirasiat haluaisin jo tilata, joten jos tarjoukset ovat voimassa, käyn tilaamassa ne heti kun saan isännältä hyväksynnän, ovat ne niin halpoja. Ja kun jo joskus aiemmin kerroin, en halua perinteisiä tyllipusseja.

Tässä kuvat ja hinnat niistä rasioista, joita harkitsen. Kuvat ja hinnat myös kengistä. (postikuluja ei huomioitu hinnassa)

SOpisi väriteemaan täydellisesti. 12kpl/3,56e eli tarvittava määrä noin 36e

Mun lempparit, nauhat kuuluu mukaan. 12kpl/5,14e eli tarvittava määrä noin 52e

Myös teemaan sopivat. 12kpl/3,56e eli noin 36e

Tähän voisi vaikka itse lisätä nauhan. 12kpl/ 2,9e eli tarvittava määrä vain 29e

Mielestäni nuo kaikki sopisivat meille:) Puolison mielipidettä siis kyselemään.

Seuraavat kengät näkyvät myös aikaisemmassa postauksessa, joten tämäkin taitaa olla merkki siitä, että ne eivät voi olla huonot valinnat kun edelleen miellyttävät silmää:)

63,90e

43,15e

38,17e
Mielipiteitä?

Loppuun vielä pieni listaus liittyen budjettiin. Meillä ei siis ole budjettia. Ruoka on ainoa, josta haluamme tarkan hinta-arvion ja johon säästämme urakalla rahaa. Tällä hetkellä arvio on noin 3000e. Muuten on tosiaan sovittu, että ostamme asioita pikkuhiljaa sellaisilla summilla, mihin on varaa. Emme myöskään halua luoda turhia paineita mm. budjetissa pysymisen suhteen. Olemme toki aina ostoksen yhteydessä miettineet hintakattoa ja pyrimme siihen, että jos jostakin karsitaan niin se on "turhuuksista" (eli miehen mielestä turhasta, kuten koristeita ym. Jotka ovat minulle välttämättömyys=ei karsittavat;)). Pyrimme myös toki hyödyntämään tuttuja ym.  Mutta siis. Tämä ilman budjettia eteneminen voi koitua meidän kohtaloksi, mutta toivottavasti se on meidän eduksi, kuten suunnittelimme.

Lista on tehty noin viidessä minuutissa, eli siitä puuttuu miljoona asiaa. Lista on koottu lähinnä rungoksi sitä varten, että pystyn konkreettisesti näkemään, mitä voi ostaa jo etukäteen ja kuinka paljon jää maksettavaa hääviikolle. 

Nyt pyydänkin teitä kertomaan minulle erilaisia asioita noita voin listaani lisätä ja päivitän sitten listaa tännekin pikkuhiljaa:)


Hinta-arvioita budjettiin:
*=voi hoitaa etukäteen

Kengät 50e*
Huntu 50e*
Laukku 50e*
Korut 40e*
Kukat: 50-100e
Meikki:  80e
Kampaus: 130e
Tiara: 40e

Kuten huomaatte, nämä ovat siis asioita, jotka liittyvät morsiameen:) Toki "vinkit" kuten kiitoslahjat, koristeet, sulhasen sormus ym. ovat tervetulleita, mutta tämä lista on lähinnä itselleni tuoksi niissä asioissa, joiden hommaamisesta vastaan itse:)

3 kommenttia:

  1. Meneekö paikasta tai kirkosta vuokra erikseen? Sit budjettiin kuuluu molempien puvut, miehen parturi + mahdollinen näkymätön meikkaus kuvaa varten, alusvaatteet, kynnet, huulipuna, puuteri, hääsateenvarjo, sukkahousut/stay upit, hääauton vuokra, valokuvaus (sekä hääpäivänä että teetetyt kiitoskuvat ja niiden lähetys), videointi, sukkanauha, karkit karkkirasioihin, kutsut ja niiden postitus, kaasojen ja bestmanin lahjat, äänentoisto, hääbändi, hääkarkit, ensiapupakkaukset vessoihin, kirkon portailta heitettävät riisit/ruusun terälehdet tms, huomenlahjat, hääyöpaikka ja sen kustannukset, opastekyltit..

    Niin ja aika halvalla pääset, jos saat kukat alle 100 eurolla. Pelkkä morsiuskimppu maksaa jo lähes sen ja sit päälle sulhasen ja bestmanin vieheet, heittokimppu ja sit tuleeko kaasolle esim. sellanen rannejutska tai joku oma koriste tai tuleeko pöytiin kukkia tms. Samoin monesti vanhemmilla on kans jotkut systeemit. :)

    Että kyllähän noista tulee kuule yllättävän iso summa ;) Mut hyvä just kun hankkii pikkuhiljaa :) Mä ehkä jättäisin ne kengät hankkimatta, jos sulla jo yhdet on etkä välttämättä tartte :D

    :) Eeva

    P.S. En oo ehtiny sitä huntua kuvata, yritän..

    VastaaPoista
  2. Ai niin ja käsiohjelmat kirkkoon ja hääjuhlaan (materiaalit + tulostus, jos ei itse pysty tulostamaan), menut, pöytäkartat, paikkakyltit..

    :D E

    VastaaPoista
  3. Paikka vuokra on vain 200e ja varausmaksu 300e on jo maksettu joten se on merkattu jo pois:)Mun puku on myös hoidossa ja kimmo hoitaa itse pukunsa ja hiuksensa(siis kustannukset), kynnet 20e (laittaja jo tiedossa), auto saadaan ilmatteeks,äänentoisto ja bänsi tulee ainakin lähes ilmatteeks ja tod.näk. täysin ilmatteeks,Meille ei varmaan tule kukkia kuin vain kimppu ja alustavan arvion mukaan se maksais 60e,Vieheitä ei tule. Pöytiin ei tule kukkia, jos tulee, niin luonnon kukkia,Vanhemmat saa sit ostaa omat systeeminsä;) Ja ohjelmat ym. tulee omasta tulostimesta:) Kiitos listasta:) Hyvä huomata, et kaikki noi on jo mietitty, olis ollut kauheaa huomata yhtäkkiä, et ollaan unohdettu jotain suurta:) Mut noista ei hirveen moni oo sellasia, joita pystyy kustannusten puolesta hoitamaan etukäteen...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!