tiistai 25. syyskuuta 2012

Häämatkakuumeilua

On ihan hirveä matkakuume! Siis ylipäätänsä! Stressi ei töissä tunnu helpottavan ja olisin kyllä niin loman tarpeessa (kun kesälomaakaan ei ollut). Mikäs parempi keino parantaa matkakuumetta, kuin miettimällä häämatkaa (virhe!). Pian varmaan löydän itseni varaamasta viikonloppureissua Pariisiin tai jotain:) Tässä hieman pikapohdintoja siitä, mikä häämatkakohde voisi olla, jos ei tähdätä kovin kauas:)

Maffi ehdotti minulle Kroatiaa. Itselle kyseinen maa ei olisi edes tullut mieleen, mutta nyt se on ehdottomasti kyllä vakavasti harkittavien listalla. Kroatian heinäkuun keskilämpötila on siinä 22 asteen tienoilla. Lentohinnat etsitty vain yhdeltä sivustolta, sama sivusto ja sama ajankohta kaikissa kohteissa vertailun vuoksi. Helsinki-Split-Helsinki: noin 500e/edestakaisin/2hlö





Toinen mahdollinen kohde on Islanti. Molemmat ovat aina halunneet päästä sinne. Siellä ei lämmöllä pääse itseään hellimään, sillä heinäkuun keskilämpö on noin 10 astetta, mutta kokemuksena se voisi olla huikea. Lennot noin 625/edestakaisin/2hlö.





Myös Irlanti on aina kiehtonut meitä molempia!Heinäkuun keskiarvo noin 15 astetta ja lennot noin 415e/menopaluu/2hlö




Malta voisi myös olla kiva. Keskilämpö heinäkuussa olisi jopa 26 astetta ja lennot 580e/menopaluu/2hlö. Olisi ainakin lämmintä ja mahdollisuus rantalöhöilyyn.


Kyproskin kiinnostaisi. Keskilämpö heinäkuussa lähes 27 astetta (kiitos nam!) ja lennot n. 515e

Ranska on aina varma valinta! Ja Englantiinkin olisi kiva päästä. Ranskaan pääsisi noin 320 ja kuten myös Englantiin noin 320e. Englannissa ja Ranskassa pärjäisi ainakin kielitaidon puolesta ja Ranskassa olen käynyt sen verran monta kertaa, että siellä varmaan muutenkin selviäisi.

Kreikka kelpaisi myös. Ateenaan (ja sieltä pois) pääsisi noin 470e/2hlö




Myös Espanja ja Portugali ovat potentiaalisia matkakohteita:) Ei kun suunnittelemaan:)!

6 kommenttia:

  1. Voi kun paljon ihania vaihtoehtoja! Aikalailla samoja mitä mulla itsellä mielessä :) Ihmettelin hetken noita lämpötiloja että miten voi olla heinäkuussa eteläeuroopassakin noin matalat, mutta huomasin että puhuitkin keskilämpötiloista missä huomioidaan myös yön lämpötila. Päivän asteet nousevat Kreikassa ja Kroatiassa helposti yli 30 asteeseen.

    VastaaPoista
  2. Joo, kyse oli tosiaan keskilämpötiloista:) Luulen, että valinta tulee olemaan vaikea siitäkin syystä, ettemme ole vielä yhdessä missään käyneet+minä olen jo jonkin verran matkustanut ja puoliso ei ole vielä käynyt lainkaan ulkomailla:) Haemma varmaan siis hieman eri asioita lomalta, siksi tuo sinun Kroatia kuulostaa ihan loistavalta vaihtoehdolta:)

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Kyllä ne Malediivitkin käy:) Meen tosiaan ois tarkotus koittaa lähteä "amerikan tyyliin" suoraan häistä tai viimeistään seuraavana aamuna mikäli saadaan kaikki järjestelyt hoidettua siten:)

    VastaaPoista
  6. Kroatia on ehdottomasti uusi nouseva matkustuskohde! :) Oltiin viikko Dubrovnikissa heinä-elokuun vaihteessa (josta nuo kaksi ensimmäistäkin kuvaa). Tkättiin kyllä valtavasti! :) Maisemat on mielettömät; jyrkkiä kallio pudotuksia suoraan turkoosiin mereen ja upeita korkeus eroja jotka takaa hienot maisemat! :)
    Lämpöä riitti aivan tarpeeksi päivisin, vähän ehkä liiankin kuuma. Ihmiset on ystävällisiä ja ruoka hyvää! :)
    Hintataso tosin aika suomen luokkaa, mutta meillä rahaa meni vain lähinnä ruokaan, juomaan ja laivamatkoihin lähisaariin. Suosittelen kyllä lämpimästi! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!