torstai 13. joulukuuta 2012

Avioehto

Mitä ajatuksia avioehto teissä herättää? Oletteko te allekirjoittamassa avioehtoa? Mitä asioita se tulee koskemaan? Onko avioehto itsestäänselvyys?

Meillä avioehdosta on puhuttu jo vuosia. Puolisoni haluaisi avioehdon, joka koskee tiettyä osaa omaisuudesta. Itse olin aluksi erittäin järkyttynyt siitä, että hän moisen paperin haluaa. Nyt olen kuitenkin tullut asioista toisiin aatoksiin. Mitäs mieltä siellä ruudun toisella puolella ollaan kyseisestä aiheesta?


5 kommenttia:

  1. ollaan aina eletty sillä periaatteella, että kaikki on yhteistä :) sama linja jatkuu myös avioliitossa. elikkäs ei avioehtoa meille. ja kummallakaan ei edes ole mitään suuria omaisuuksia.

    VastaaPoista
  2. Meille tulee ehdottomasti avioehto, vaikka omaisuutta ei kummallakaan pahemmin ole. Mulla tulee olemaan mökki jonka jossain vaiheessa perin ja naimisiin kun mennään niin on mökki myös miehen ja ilman avioehtoa mies perii siitä puolet ja jos hän joskus menee toisiin naimisiin on sillä uudellakin emännällä silloin käyttöoikeus mökkiin ja sen lapsilla. Joten haluan että mökin tulee joskus perimään ainoastaan mun lapset. "Ei vara venettä kaada" :D

    VastaaPoista
  3. Meille kyllä tulee avioehto ja se on jotenkin ollut sanomattakin selvää jo pitkään. Sulhon puolella kun on hiukan enemmän omaisuutta lähinnä mökkien ja sellaisten muodossa. Eli enemmänkin ehkä tunnearvoista omaisuutta kuin mitään sukumiljoonia... Eli välttääksemme / minimoidaksemme tulevia perinnönjakoriitoja ja sen sellaisiin asioihin liittyviä nokankoputuksia teemme avioehdon, joka koskee tiettyä omaisuutta. Emme tee sitä niinkään ajatuksella "jos tulee ero", vaan enemmänkin ajatuksella "saadaan säilymään rauha maassa ja kaikilla hyvä mieli" :).

    VastaaPoista
  4. Meillä avioehdosta keskusteltiin, mutta tulimme siihen tulokseen, että toistaiseksi sille ei ole tarvetta. Mietimme, että voimme tehdä sen myöhemmin, jos tulee tarve. Mutta ei täällä mitenkään negatiivisesti suhtauduta avioehtoon.

    -Sartsu

    VastaaPoista
  5. Meille ei myöskään tule avioehtoa, vaikka on siitä kyllä puhuttu. Tultiin kuitenkin siihen tulokseen, että meillä ei ole sellaiselle tarvetta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!