maanantai 24. kesäkuuta 2013

Häämatka häämöttää ja budjettistressi voitettu

Ei voisi maanantai hirveästi paremmilla uutisilla alkaa:)! Kävin äsken katsomassa häätiliämme ja totesin, että tililtämme löytyy jo "hurjat" 110€ enemmän kuin mitä häihin tulee rahaa enää kulumaan:) Mahtavaa. Itse olen vielä laittamassa seuraavasta tilille häätilille hieman rahaa, pystyy sitten vielä joustamaan, mutta kyllä tippui iso kiva harteilta kun tämän huomasin:) Budjetti onkin kuin onkin siis kasassa:) Aivan mahtavaa:)

Toinen ilouutinen tiliä katsoessa oli se, että lahjarahoja on kertynyt jo nyt tilille huimat 1400e, joten voimme ruveta ihan kohta varaamaan matkaa:)! (olemme odotelleet, että tilillä on sen verran rahaa, että tiedämme pystyvämme maksamaan lennot+hotellin ainakin lähes kokonaan lahjarahoista). Varmaankin tällä viikolla siis rupeamme todenteolla kahlaamaan matkavalikoimaa läpi:) Tuo Sardinia on kyllä ykköskohde edelleen, mutta viime viikolla ikäväkseni huomasin, että hinnat olivat nousseet hurjasti!

Ai että kun on helpottunut olo:)

Eilen iski kahdesti oikein mahanpohjasta asti kouraiseva jännitys:) Sellainen hyvä jännitys. Tajusin kuinka hirveän vähän aikaa oikeasti enää on:) Ja kuinka äkkiä 3 viikkoa oikeasti menee. Huih:) Ensin ajattelin, että enää kaksi viikonloppua ja sitten onkin jo H-hetken paikka. Sitten tajusin, että niin joo, enää 1 häähömpötysvapaa "normaali" viikonloppu ennen häitä, sillä häitä edeltävä viikonloppu menee mm. koekampauksessa. Kunnes aamusti tajusin, että onhan ensi viikollakin jo häähömpötystä, sillä kuulutusket luetaan sunnuntaina:) Se taitaa nyt olla vaan menoa, hurjaa vauhtia mennään eteenpäin ja nyt on enää vaan pysyttävä kyydissä mukana loppuun asti:)

Sitten hieman muihin(kin)asioihin. Juhannus meni oikein ihanasti. Vietimme aikaa omalla mökillämme, enkä muista koska viimeksi olisi ollut niin rentoutunut olo kuin viikonloppuna. Saattoi johtua siitä, että kerrankin kerkesimme mökille ajoissa, kun perjantai oli molemmilla vapaapäivä. Isäni ja hänen puolisonsa kävivät mökillä perjantaina ja kävimme yhdessä myös K:n vanhempien mökillä, joka ei sijaitse kaukana meidän mökistä. Iltaa vietimme kahdestaan grillaillen ja pihatöitä tehden kunnes palasimme takaisin anopin mökille saunomaan ja paljuun:) Saunomisen jälkeen oli vielä ihan pakko käydä tyynellä järvellä soutelemassa. Lauantaina kävimme vähän ajelemassa maalaismaisemissa ja nautimme letuista. Kävimme myös piipahtamassa K:n tuttujen luona:) Sunnuntai meni paljolti lähtöä tehden, vaikka kotiin ennätimme vasta klo 19:) Oli oikein mukava ja rento juhannus, etenkin kun sää oli mitä mainioin. Oli lämmintä, mutta tuuli juuri sopivasti, jotta itikat eivät pahemmin häirinneet.

Mm. juhannuksen aikana havahduin siihen, että minua rupeaa ärsyttämään se, että ihmiset (lähinnä vanhemman sukupolven) eivät selvästi ymmärrä, kuinka paljon aikaa ja vaivaa häiden suunnitteluun kuuluu. Häitä on toki monenlaisia ja edelleenkin monet päätyvät viettämäät häitään pienellä porukalla kotipiirissä. Mutta mielestäni ei ole mitenkään epänormaalia järjestää isompia häitä pitopalvelun, bändin, kukkien ja ohjelman siivittämänä. Jotenkin kuitenkin monet taitavat vielä elää siinä uskossa, että häät järjestetään kotona soppakattilan ääressä. Nyt kun aika rupeaa käymään vähiin, ovat karvani nousseet entistä enemmän pystyyn kun kuulen jonkun ihmettelevän työmäärää tai häiden ympärillä olevaa hössötystä. Karvani saa jopa pystyyn lausahdus" no kylläpäs sä nyt olet miettinyt kaiken", kun tämä sanotaan "halveksivaan" sävyyn. Totta kai olen miettinyt kaiken, se on iso ja tärkeä päivä, jossa on monia palasia, joidenko muka pitäisi ihmeellisesti loksahtaa paikoilleen ilman mitään suunnittelua? Oletteko te törmänneet tälläiseen?

Toivottavasti teillä kaikilla oli mitä mainioin juhannus:) Tämä tyttö jää nyt laskemaan päiviä niin H-Hetkeen kuin myös kesälomaan, johon ei ole enää kuin 2,5 viikkoa MAKSIMISSAAN, yritän selvitä siten, että olisi enää 2 täyttä työviikkoa:)

6 kommenttia:

  1. Siis just toi tiettyyn äänensävyyn lausuttu "ootpas sä väkertänyt kaikenlaista" tai tuo "ootpas sä miettinyt kaiken valmiiksi" ketuttaa myös meikäläistä. Pakkohan se on, mikään ei nimenomaa tapahdu itsestään. Mulle se on ainakin selvää, että kaikki mahdollinen tehdään häiden sujuvuuden edistämiseksi. Ja tykkään, että yksityiskohdat on linjassa ja tarkkaan mietitty. Jokainen voi itse kokeilla järjestää häitä, ei se ole niin helppoa kuin kuvittelisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin! On parikertaa meinannut päästä suusta vastaukseksi tuo "kokeileppa kuule ite" tyylinen kommentti:D Mä ainakin olen iloisempi ja rennompi morsian kun kaikki on mietitty valmiiksi ja sitten annetaan vaan ohjat toiselle, mutta ainakin olet tise tehnyt kaiken minkä voit:) Ärsyttää vaan suunnattomasti se halveksiva ja "kauhistunut" sävy. kovasti toivon, että kun nämä kyseiset henkilöt häihin saapuvat, he tajuaisivat, miksi se kaikki työ on tehty. Pikkaisen jopa toivon, että omatunto heillä kolkuttaisi kun eivät ole tarjoutuneet auttamaan;):P

      Poista
  2. Miun on pitänyt alkaa tekemään listoja lähestyvien häiden takia. Mitä pitää vielä muistaa missäkin kuussa (elokuussa meidän häät) ja mitä pitää vielä ostaa ja mitä askarrella. En halua herätä keskellä yötä miettimään, että missä välissä mie tämän muistan/teen. Nyt on ainakin ylhäällä ja lisäilen ja viivaan yli tehdyt asiat.
    Listat on ylhäällä keittiön seinällä. Tämä on tehnyt sen, että kaikki vieraat jotka meillä käy, arvostelevat listoja.. "Ompas pikkutarkkaa", "onko nämäkin asiat laitettava ylös", "miksi sie tälläisiä teet" on ollut vakiokysymyksinä, välillä hyvinkin alentuvaan tai halveksivaan sävyyn. Kun olen selittänyt miksi minulla on ne listat, saan kommentiksi pään pyöritystä tai muuten jää olo siitä että olen vähä-älyinen. No varmaan olen, mutta en halua painajaiseni toteutuvan, eli herään hääaamunani, eikä mikään ole valmista :-D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on ollut noita listoja jo pitkään jääkaapin ovessa:) ja monenlaisia listoja onkin:) tiedän niin Ton tunteen,mutta parempi kuitenkin pistää asiat ylös,sanoi kuka mitä sanoi! Hienoa että täältä blogimaailmasta löytyy ymmärrystä!

      Poista
  3. Minäkin kun pohdin erilaisia järjestelyjä yms. ja asioita jotka pitää muistaa hoitaa/selvittää niin mulle todettiin että alkaapas sulla olemaan jo kunnon häästressi tai että rauhotupas nyt vähän tolta stressiltäs.. Öööö :D mä nimenomaan yritin/yritän välttää sen stressin sillä että pohdin erilaisia juttuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juurikin niin!! Ja parempi Se on huolehtia asioista nyt kuin ollaan stressaantunut morsian hääpäivänä!

      Poista

Kiitos kommentistasi!