perjantai 2. marraskuuta 2012

Liikuntapäiväkirja osa 2

Nyt kyllä nolottaa. Olen toteuttanut ohjelmaa mielestäni tosi hienosti tähän asti. Mistään en ole luistanut ja ruokavaliotanikin olen seuraillut normaalia tarkemmin, kuten myös annoskokoa.

Eilen ajattelin kokeilla ensimmäisen kahvakuulasarjan liikkeitä, että on sitten liikkeet hallussa lauantaina kun on treenin aika. Sitten kuitenkin päätin, että vetäistäämpä se treeni nyt kuitenkin pois alta, ei tartte sitten kahtena peräkkäisenä päivänä vetästä kuulatreeniä. Tästä se nolo osuus sitten alkoi. En ole tosiaan pian vuoteen harrastanut muuta liikuntaa kuin koiran kanssa ulkoilua. Kun mennään reilu vuosi taakse päin, ohjasin 6x/vko jos jonkunmoista liikuntaa ja kävin itse myös salilla. Voitte siis uskoa, että ero tähän päivään on suuri ja kunto romahtanut roimasti. Tämä fakta olisi minunkin tullut pitää mielessä.

Aloitin sitten treenin, lämmittelin hetken ja sitten mentiin. Kaikki liikkeet piti suorittaa yhteensä 5x1min. Kestoa koko sarjalle noin 30min. Ostin 8kg kuulan (ohje oli 8-12). Meinasin ensin luistaa ja ostaa 5kg kuulan, mutta tsemppasin ja ostin painavamman. Ekan kierroksen jälkeen lensi jo ärräpäät! Ja mä sain suoritettu puolitoista kierrosta, kunnes olin niin loppu, että kuula ei enää noussut. PUOLITOISTA kierrosta viidestä kierroksesta! Että oli lyöty olo!

Sitten vain pikaisesti Facebook yhteys traineriin, ettei totaalinen luovutus iske päälle. Ja taas kerran Sanna sai mut nostettua sanoillaan pinnalle. Sovittiin, että mennään neljä viikkoa siten, että tällä viikolla teen kaikki liikkeet 2x1min, seuraavalla 3x1min jne. Viimisellä viikolla pitäisi sitten mennä tuo 5x1min. Toivossa on ainakin hyvä elää.

Tänään lähdemme pistämään puolisin kanssa mökkiä talviteloille. Tänään olisi myös siivouspäivä ja lenkkipäivä. Ajattelin nyt kuitenkin siirtää lenkin viikonlopulle ja tehdä tänään tuon 2x/1min kuula treenin (piti tehdä huomenna). Mun ei tarttis välttämättä tota lenkkiä tehdä (piti tehdä 2-3), mutta päätin, että en voi heti ekalla viikolla ruveta luistamaan, vaan teen tuon kolme lenkkiä+kuulat+aamulenkit. Ja siinä päätöksessähän mä pysyn!

Vaikka onkin eilisestä melko lyöty olo, tarvii vain tänään lähteä uuteen nousuun! Vaikka tuo 2x/1min voi kuulostaa pieneltä, on sekin saavutus, josta päästään askel askeleelta eteenpäin. Onneksi vielä on aikaa:) Ja voin omaksi helpotuksekseni sanoa, että kyllä jo eilisen treenistartin jälkee huomaa kuulaa heiluttaneensa:) Taidan myös hieman vaihtaa kuula1:n liikkeiden järjestystä, koska huomasin eilen, että "kohtalokseni" koitua se, että 4liikettä peräkkäin oli enemmän käsivoittoisia ja 1 liike, jossa jalat tekee enemmän töitä, ei riittänyt palauttamaan käsiä toimintakuntoon seuraavaa liikettä varten:)

Ja toinen treeni on sitten 9min sarja, joka tehdään niin monesti kuin pystyy/jaksaa. Ehkä en aseta sen suhteen sitten kovin korkeita tavoitteita.

Tämmösiä treenikuulumisia tällä kertaa. Viikonlopun aikana luvassa pitäisi olla mm. kattauskokeilua:)!

2 kommenttia:

  1. Näitä notkahduksia ja pahaa mieltä tulee aina kun alkaa pitkän tauon jälkeen liikkumaan. Ja ihanaa, että joku muukin myöntää lähtevänsä lähes nollakunnosta :D Mut tsemppiä vain, mulla ainakin nyt 4viikon jälkeen huomaa jo suuren eron niin kestävyys- kuin lihaskunnossakin :)

    VastaaPoista
  2. Mä toivon, että mäkin huomaan eron 3 viikon päästä...4viikon välein kun otetaan mitat ym...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!