tiistai 29. tammikuuta 2013

Ahdistus nostaa päätään

Eilen ensimmäisen kerran menetin yöuneni häästressin takia. Toivon todellakin, että en joudu toteamaan "tästä se nyt alkaa". Tähän asti häiden suunnittelu on ollut erittäin mukavaa ja mielekästä, irtiotto arjesta! Nyt kuitenkin tuntuu siltä että stressi vie voiton ja olen räjähtämis/hajoamispisteessä. Sovimme K:n kanssa, että ennen ystävänpäivää lähdemme kylpylään, onneksi sen aika koittaa pian, pääsee rentoutumaan.

Portugalin reissu, paluun viivästyminen ja viime viikon työkiireet siten, että en kerinnyt edes toimistolla piipahtamaan ovat vieneet kaikki mehut. Ja mä niin toivon, että tähän ei todeta, että "kyllähän teillä on aikaa" ja "teillä on kaikki niin hyvällä mallilla". Juu onhan asiat hyvällä mallilla, mutta pian loppuu aika tavoitteeseemme "ostetaan kaikki pikkuhiljaa ettei laskut kasaannu". Vielä on ostamatta vaikka ja mitä: kutsuihin kirjekuoret ja merkit, kiitoskarkki jutut(ja jopa suunnittelematta), koristehärpäkkeet(ja suunnittelematta nämäkin), lapsi"parkin" tuotteet, wc-korien sisällöt jnejne. Puhumattakaan siitä, että lupasimme helmikuuhun mennessä sekä bändille että solistillemme listan haluamistamme biiseistä(näistä ei olla vielä edes keskusteltu) ja papillekin piti soittaa jo edellis viikolla!

Eli pian pitäisi ruveta tuhlaamaan, jotta voi tuhlata maltilla:) Taidan tänään jos vain kerkeän, soittaa papille ja tilata vieraskirjan. En edes halua ajatella mitä kaikkea pitäisi vielä ottaa huomioon, suunnitella, ostaa ja päättää! ARGH! Pitänee ensi viikolta varata yksi sellainen työpäivä, että olen vain toimistolla, saisi roikkuvat työasiat pois päiväjärjestyksestä. Tässä vielä muutama (toistettu) ajatus siitä, mitä päässäni vilisi viimeyönä:

- Onhan juhlapaikan varaus ok, sillä emme vieläkään ole saaneet laskua varausmaksusta, joka piti tulla jo joulukuun alussa
-Millainen kimppu? Maksaako liikaa? Entäs ne rannenauhat? Millä kiinnitetään?
-Onko värit varmasti hyvät?
-Millä hitolla pöydät koristellaan?
-Ketä lähtee kaveriksi sinne hiton Ikeaan?
-Saadaanko me se haluamamme pappi?
-Mitä musiikkia kirkossa saa soittaa? Mitä päällemme saa heittää?
-Mikä on kiitoslahjamme vieraille?
-Tuleeko niitä lapsia eli voinko jo ostaa välineet lapsiparkkiin?
-Mitä sinne lapsiparkkiin laitetaan?
-Onko se bestman nyt tittelin arvoinen? Jos on niin toimiiko se seremoniamestarina vai pitääkö sellainenkin vielä hommata?
-Mihin laitamme koiran häämatkan ajaksi?
-Mimmosia valokuvia haluamme?
-Ostammeko wc-koreja?
-Miten nimenvaihto tapahtuu?
-Mitä teen passini kanssa joka menee umpeen viikko häiden jälkeen? (kun nimenvaihtokin on edessä)
-Olemmeko tosiaan vaan 4 hengen pöydissä, kun 6 hengen pöydät olisi helpompi koristella?
-Kaitaliina vai ei?
-Vannehame vai ei?
-Se hemmetin huntu!

Tämmöstä pientä kivaa....Mun tarttis nyt vaan päästä istumaan kaason kanssa alas ja jäsentämään näitä asioita...Mutta kun hänkin on niin kaukana:(<3

11 kommenttia:

  1. Mulla on jotenkin nyt sen jälkeen, kun häihin oli 6kk, ruvennut kans vähän stressailemaan! Mulla on kans ihan älyttömästi töitä nyt ja tuntuu, että mennään sulhon kanssa ihan ristiin! Mun pitäis alottaa erilaisten juttujen tilailu esim. saippuakuplat tms!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäis joo ruveta kaikenlaisia pikkujuttuja tilailemaan, muuta kun ei ole vielä varma että mitä ne jutut on...Se tässä ehkä eniten itsestressaa kun mikään ei tunnu olevan vielä varmaa...Mutta eiköhän se tästä. Tsemppihalit sinne!

      Poista
  2. Mulla on sama homma, häästressi alkaa vaivata hiukan... Jotenkin tuntuu, että isot linjat oli helpompi hoitaa ja nyt, kun pitäisi riveta huolehtimaan kaikista miljoonista pikkuasioista, niin tuntuu, ettei niitä millään saa kaikkia hoidettua! Aaarghh... Mutta tsempataan toinen toisiamme ainakin täällä ruutujen ääressä, niin eiköhän se siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huoh! Kiva kuulla etten ole tämän kanssa yksin:) Nimenomaan, nuo isot linjat oli helppo sopia ja hoitaa. Pienet asiat tuottavat päänvaivaa varsinkin kun ei tosta sulhosta hirvästi apua ole:D Tsempataa juu toisiamme:)

      Poista
  3. Me ratkaistiin tämä pöytäongelma (kun meilläkin olisi ollut neljän hengen pöydät), niin että teimme 6 henkilön ja 8 henkilön pöytiä.
    Ja koiruudelle kannattaa valita hyvä Eläinhoitola/eläinhotelli, googlettele netistä. Meidän koira ja kissat menevät häiden ajaksi eläinhoitolaan, jossa ne ovat olleet ennenkin, jos olemme olleet reissussa. :)
    Muihin kysymyksiin musta ei taida olla apua, vaikka mielellään auttaisinkin., muuta kun, että kannattaa ehkä soittaa sinne juhlapaikalle perään ja kysyä siitä teidän varauksesta, sitten ei tarvitse stressata. :)
    Ja lähdettekö häämatkalle heti häiden jälkeen? Koska uusi passi tulee noin viikossa, pikapassin saa jo muutamassa arkipäivässä. Näin ei tarvitsisi ensin tilata vanhalla nimellä passia, ja sitten vielä uudella nimellä myöhemmin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toiveena on, että lähdemme mahdollisimman pian häiden jälkeen. Tuota nimijuttua juuri mietenkin, eli jos lähdemme heti kannattaako minun ottaa pikapassi vanhalla nimellä? Astuuko nimenmuutos voimaan samantien vihkimisen jälkeen? entäs kun muut asiakirjat (ajokortti jne)ei ole vielä sitten lähtöhetkellä yhteneväiset passin kanssa? Eikö pikapassi oli väliaikainen? Jos sinulla on tarkempaa tietoa noista nimenvaihdos ja passikuvioista niin kerro ihmeessä, olen ihan pulassa asian kanssa!

      Poista
  4. Moikka Calice! Ymmärrän tuskasi, välillä noita epätoivon hetkiä tulee (tiedän kokemuksesta). Nyt vaan hengität syvään ja nautit siitä kylpylälomasta - kyllä ne kaikki sitten kuitenkin järjestyy (vaikka kliseeltä tuo kuulostaakin).

    Nimen muutos voi tapahtua pikkuhiljaa. Kun lähdette lomalle, tärkeintä on, että passissa ja matkalipuissa on sama nimi (ajokortit ja muut asiakirjat voi olla sitten millä nimellä vaan). Matkavakuutuskorttikin on hyvä olla varmuuden vuoksi samalla nimellä kun passi ja matkaliput.
    Mulla menee mun passi vanhaksi vasta 2015, ja päätin, että uusin sen sitten uudella nimellä vasta kun se menee umpeen. Tarkottaa, että matkustan vielä seuraavat 3v tyttönimelläni. Jos tulee kysyttävää tähän liittyen, niin laita vaan viestiä - mulla on aika tuoreessa muistissa nämä vielä :)

    Tsemppiä!

    VastaaPoista
  5. Mietin, oisko teidän tutuilla lainata lasten leluja/tavaroita sinne lapsiparkkiin? Siskoni häihin me roudattiin toisen kaason kans meidän lasten lelua ja tavaraa ja niillä pärjättiin hyvin :) Siinä säästäis jo rahaakin jos joku suostuis lainailemaan ihan perusleluja yms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! Mullakin on pienempiä sisaruksia joilta varmaan sais lainaksi:)!

      Poista
  6. Mä kans heti mietin, että eikö siellä lapsiparkissa vois olla jotain ihan yksinkertasta, vaikka piirustusvälineet, ja pyytäis muuten että lapsivieraat ite voi tuoda omia leluja mukanaan? Jos lapsia tulee useampi, niin vaihtelemalla leluja jokainen sais varmaan kumminkin leikkiä jollain "uudella". Ja meiltäkin saa lainaan, tai vaikka lahjoituksena sinne leluja. Jopa yhden lapsen lapsiperhe hukkuu leluihin ja ylimääräisiä on aina!

    Mitäs jos lampsisit poliisiasemalle selvittämään sen passihomman. Tulis varmuudella oikeaa tietoa (enkä tarkota ettei Elisa muistais oikein, mutta aina välillä ehtii tulla muutoksia asioihin pienelläkin aikavälillä). Ite muistelisin mm. että joihinkin maihin matkustaessa passin pitäis olla niin tuore, että se on voimassa vielä 3kk maasta lähtemispäivästä.

    Ja muista myös, että kaikkea ei ole pakko tehä ite, passiasian kyselynkin voi nakittaa vaikka jollekin tutulle, joka asuu poliisiaseman lähellä eikä oo töissä. Jos sellasta tuttua sattuu löytymään siis.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla että se passiasia tarttee nakittaa jollekin, kun asema on tosiaan uaki vaan kun olen töissä. Lupapalveluihin on tiedusteluja varten soittoaika, mutta olen soitellut pääsemättä läpi tai olen itse ollut varattu soittoaikana:( Ja joissain maissa taitaa olla jopa 6kk se voimassaoloaika:/ Tartee kyllä tehdä joku pieni lelukeräys, en vain haluaisi vastuulle sitä, että lelut saattaa riikkoontua, että siten mieluummin lahjoituksia kuin lainoja:) Ja katsotaan ensin montako laste edes tulee, kovin monella ei ole lapsia:/

      Poista

Kiitos kommentistasi!