perjantai 4. tammikuuta 2013

Budjettistressi?

Monet kanssamorsiamet stressaavat budjeteistaan. Monet muuttavat suunnitelmiaan, karsivat vieraista, tinkivät koristeista. Pitäisikö meidänkin? Pitäisikö minun olla huolissani siitä, että minulla ei ole vielä minkäänlaista budjettistressiä? Syytä nimittäin kyllä olisi!

Meillä on säästössä noin 870€ (VAIN) ja häiden arvioitu budjetti on 6000 (tässä laskettuna siis myös ne asiat, jotka on jo ostettu)! Enää puoli vuotta aikaa, eikä vielä stressaa. Tämä ehkä johtuu siitä, että olen jo ostanut sormuksen, puku on "ostettu" (ja laskettu että saan pienissä erissä sen maksettua pois heinäkuuhun mennessä), korut on ostettu, kengät on ostettu, meikin teen itse. Eli minä olen melko valmis:D Uskon, että stressiä ei ole syntynyt, koska olemme ostaneet ja tulemme myös ostamaan asioita pikkuhiljaa. Olemme "laskeneet", että mm. kampauksen, kukat, kiitoskarkit pystymme kustantamaan ilman säästöihin kajoamista, suoraan tililtä:) Säästöjä keräämme siis 90% ruuan kustantamiseen. Ja ruuasta taas pystyy aina tinkimään:)

Onneksi fakta on se, että naimisiin meneminen ei maksa  (juurikaan). Kirkon kun saa ilmaiseksi ja kaikesta muusta voi halutessaan karsia ja joustaa. Aikomusta karsimiseen meillä ei kuitenkaan ole;)

En tiedä, jotenkin vain sokeasti luotan siihen, että kyllä kaikki vielä löytää paikkansa ja saamme maksettua unelma häämme. Viikonloppuna kun saamme puhutta asioita taas eteenpäin, uskon, että budjetti asiakin selkiintyy:) Ja vaikka me maksammekin häät itse, en pistä pahitteekseni, jos esim. vanhempamme "Lahjoittaisivat" pikkuisen rahaa säästötilillemme;)

Vitsailimmekin joskus jollekin avioliittoa epäilevälle, joka kommentoi meille budjetista, avioerojen määrästä ym, että "Pitää kerralla järjestää niin kalliit häät, että ei tule mieleenkään erota, sillä tietääpä sitten, että ei voi koskaan enää mennä uudestaan naimisiin kun se on niin s**tanan kallista puuhaa" :D

Onko täällä muita morsioita, joilla olisi syytä stressata budjetista, mutta stressi ei ole (vielä) nostanut päätään?

2 kommenttia:

  1. Meillä ei varsinaista budjettistressiä ole, mutta ei meillä kyllä ollut varsinaista budjettiakaan. Tietysti nyt hiukan katsomme mitä ostamme ja tilaamme, sekä olemme kilpailuttaneet hintoja, mutta varsinaista budjettia emme häiden suunnittelun alussa lyöneet lukkoon. Silti häihimme käytetty raha on ihan kohtuu summissa, siis onhan se tietysti paljon rahaa ja se välillä hirvittää, että miten yhteen päivään saa tuhlata noin paljon :D Mutta tiesimme molemmat, että häät ovat kalliit. Varsinkin, kun kieltäydyimme tinkimästä kaikkein kalleimmista asioista: kuvaajasta, ruuasta ja sormuksien piti myös ehdottomasti olla mieleiset.

    -Sartsu

    -Sartsu

    VastaaPoista
  2. Mäkään en VIELÄ stressaa budjetista. Helpottaa, kun ostelee nyt jo pikkuhiljaa valmiiksi kaikkea, niin ei tule sitten kerralla suurta menoerää. Ehkä jossain vaiheessa budjettistressi vielä iskee, mutta toistaiseksi olen saanut olla rauhassa siltä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!