torstai 3. tammikuuta 2013

"Jatkoa" edelliseen: Millainen on hyvä vaimo

Olen tässä jo jonkin aika miettinyt, millainen on hyvä vaimo. Ja millainen vaimo minusta tulee sekä millainen aviomies puolisostani tulee. Itse sinisilmäisenä haluan uskoa, että mikään ei muutu, miksi muuttuisi? Tai jos muuttuu niin vain parempaan suuntaan. Ainoa mitä toivon, on se, että meidän välillemme kehkeytyy entistä vahvempi "tiimihenki". Muistan erään läheisen ystäväni kertoneen, että mikään ei ole erityisemmin muuttunut sen jälkeen kun he menivät naimisiin. Ainoa mikä muuttui on se, että he ovat nyt enemmän yhtä joukkuetta, samaa tiimiä. Me-henki vahvistui. Sitä minäkin haluan. En siis tarkoita sitä, että joka paikkaan mennään kahdestaan ja aina kun asioista puhutaan, puhutaan meistä ja unohdetaan yksilö. Tarkoitan sitä, että meidän "joukkue" vahvistuu siten, että ajattelu"yhdessä voitamme kaikki esteet" vahvistuu entisestään. Sitä toivon:) (toivottavasti ymmärsitte:)).

Muita toiveita/odotuksia minulla ei ole. En mene naimisiin siinä toivossa, että saisin jossain asiassa tahtoni läpi tai että asiat muuttuisivat. Toivon vain, että asiat eivät muutu sen seurauksena huonompaan. Olemme onneksi yhdessä puolisoni kanssa kasvaneet yhteen. Olemme olleet teinivuosista asti yhdessä, kokeneet ylä- ja alamäkiä, asuneet pitkään yhdessä, meillä on yhteistä velkaa ja karvainen vauva:) Uskon, että meillä on hyvä pohja jatkaa yhdessä matkaa:)

Onko teillä jotain toiveita/odotuksia siitä, mitä avioliitto on ja muuttaako se jotain?


Käsitys vaimosta ja hyvästä vaimosta on muuttunut vuosien saatossa. Tässä muutamia vinkkejä siitä, miten olla hyvä vaimo (ei liian vakavamielisille;))

Hyvä vaimo 1950-luvulla:

1. Valmista illallinen ja suunnittele se valmiiksi mielellään jo edellisenä iltana, jotta ruoka on varmasti täydellistä

2. Ole hilpeä ja mielenkiintoinen

Miehen päivä on voinut olla tylsä ja yksi vaimon velvollisuuksista on piristää häntä.

3. Siivoa sotkut

Toki olet siivonnut kodin jo paljon ennen miehesi kotiintuloa, mutta se on hyvä käydä läpi vielä viimeisen kerran juuri ennen kuin aviomiehesi saapuu.
– Kylmempinä päivinä sinun pitäisi sytyttää takkaan tuli, jonka lämmössä hän voi rentoutua. Aviomiehesi tuntee tällöin löytäneensä rauhan ja järjestyksen tyyssijan ja sinäkin piristyt. Loppujen lopuksi hänen tarpeidensa huomioinenhan takaa sinulle huikean henkilökohtaisen tyydytyksen tunteen, suomennettu lehtiartikkeli neuvoo.

4. Siisti lapset ja pidä heidät hiljaisina

Lapsesi ovat pikkuaarteita ja aviomiehesi haluaa nähdä heidät sellaisina. Minimoi kaikki melu. Eliminoi imurin, pesukoneen ja kuivausrummun äänet hänen kotiintuloaikansa lähestyessä. Kannusta lapsia olemaan hiljaa.

5. Hymyile

Hyvä aviovaimo on iloinen tavatessaan miehensä, joten osoita että haluat vilpittömästi miellyttää häntä

6. Tee illasta hänen iltansa

Vaimo ei saa valittaa, vaikka mies on myöhässä tai jos hän onkin livistänyt muihin huvituksiin ilman sinua. Naisen on yritettävä ymmärtää miehen rasittavan elämän paineita.

7. Älä valita

Nainen ei saa olla vihainen tai valittaa, vaikka mies olisi koko yön poissa kotoa. 50-luvulla miesten työpäivät olivat lehtiartikkelin mukaan niin raskaita, että vaimon ongelmat ovat pientä siihen verrattuna, mitä mies on mahdollisesti saanut kokea.

8. Vie hänet lepäämään, tarjoa juomaa ja puhu hiljaisella äänellä

Vaimon kuuluu tehdä miehen olo mukavaksi raskaan päivän jälkeen.
 Valmista kylmä tai kuuma juoma häntä varten. Tarjoudu ottamaa häneltä kengät jalasta ja pöyhi hänen tyynynsä. Puhu hiljaisella, rauhoittavalla ja miellyttävällä äänellä.

9. Muista aina, että hän on perheenpää – älä siis epäile miehesi tekemisiä

Hyvä vaimo ei kysele miehensä tekemisistä tai kyseenalaista hänen vilpittömyyttään.
Muista, että hän on perheenpää ja siis aina oikeudenmukainen ja rehellinen. Sinulla ei ole oikeutta epäillä häntä.


 Moneenko kohtaan pystyt saimaistumaan? :)

1 kommentti:

  1. Mulla on hyvin samanlaiset mietteet ja tunteet tulevaa avioliittoa ajatellen :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!