maanantai 1. heinäkuuta 2013

Tyttönimi (asiaa passista)

Ajattelin tulla tännekin selventämään tätä kuviota, jos joku muu sattuu pohtimaan samaa asiaa. Ensin hieman faktoja.

Häät la 13.7
Häämatkalle ke 17.7
Matkanpäälle kohti Helsinkiä jo ti 16.7
Takaisin 24.7
Passi menee vanhaksi 29.7
Matkakohde: Kreikka

Riippuen toki hieman matkanjärjestäjästä, mutta pääsääntöisesti passin ei tarvitse olla voimassa kuin vain matkan ajan kun matkustetaan Euroopan sisällä. Näin toimii myös Finnmatkat.

Olen jo pitkään pähkännyt millä nimellä lähden tuonne häämatkalle ja eilen varasin tuon matkan uudella sukunimellä. Tänään soittelin maistraattiin ja poliisilaitokselle. Passeissahan on nykyään monia vaihtoehtoja. Peruspassi: noin viikko, Pikapassi 2-3 päivää ja Express passi, joka on samana päivänä valmis mikäli hakemus on tehty klo 11 mennessä. Expresspassin voi noutaa vain Helsingistä mm. lentokentältä klo 7-19 välisenä aikana. Ajattelin lähteä hakemaan tätä Express passia. Uudella nimellä siis ja noudettuna Helsinki-Vantaalta kun lento lähtee vasta klo9.

Laitokselta kuitenkin sanottiin, että on siinä ja siinä päivittyvätkö tiedot maistraattiin tarpeeksi ajoissa. Nyt siis vaihdoin lentolippuun nimeni ja lähden reissuun tyttönimellä ja uusin passin vasta matkalta palattuani.
Kimmo saa sitten rouvitella minua koko matkan vaikka niin ei lipussa luekkaan;)

Mutta mikäli täällä on joku joka on samassa tilanteessa, suosittelen matkalle lähtöä vanhalla passilla. Minulla toki on tässä nyt se riski, että jos jotain tapahtuu, voi olla että Suomeen paluu hankaloituu jos passi ehtii menemään umpeen. Pääkaupunkiseutulaisillehan tuo Express passi on ihan hyvä valinta, toki kyllä tyyri (olisiko ollut yli 80e).

Ja niistä kuulutuksista vielä. Sain eilen ristiriitaista tietoa, osa oli sitä mieltä, että (ainakin Porin päässä) ei voida lukea kuulutukset kuin yhdessä kirkossa ja siitä ei jousteta. Pappi ja rekisterin henkilö meille sanoi, että voidaan lukea missä vaan (siis ennen kuulutusten lukemista). Osa oli sitä mieltä, että pitäisi onnistua. K soitti tänään Keskusrekisteriin ja he sanoivat, että oli tapahtunut inhimillinen virhe ja että kyllä tiedostoissa luki, että ne pitäisi lukea myös pyytämässämme kirkossa. Lupasivat, että ne luetaan siellä tulevana sunnuntaina:) Katsotaan nyt lähdetäänkö me sinne ja jos lähdemme, niin perjantaina soi puhelin tähän kyseiseen kirkkoon ja asia varmistetaan etukäteen:)

Eräs puolituttu oli ollut tässä toisessa kirkossa ja kertoi, että siellä kuulutukset oli kyllä luettu kuten olikin  pitänyt:) Että virallista se ainakin nyt on:)

2 kommenttia:

  1. Mun vanha passi menee umpeen vasta 2015, joten meinasin matkustella sinne asti tyttönimellä. Ei se onneksi tee minusta yhtään vähempää rouvaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei toki tee:) Mä olin vaan niin kovasti jo odottanut että saan vaihtaa tositteisiin uuden nimeni lähinnä juuri siitä syystä, että kun tuo passi on joka tapauksessa uusittava kohta:)

      Poista

Kiitos kommentistasi!