lauantai 20. lokakuuta 2012

Ajatuksia häistämme

Tässä kun olen lueskellut kirjoituksianne ja kun kirjoittelin omia löpinöitäni, alkoi päähäni kasaantua erilaisia ajatuksia häistämme. 

Olemme tosiaan pyrkineet pitämään juhlapaikkamme (niin kirkon, jatkopaikan kuin kunnannkin) salaisuutena. Asiasta tiesi alunperin vain Kaasoni. Sitten, koska tarvitsin mittailuapua, kerroin asiasta äidilleni. Olen aina voinut luottaa siihen, että sieltä päin sana ei leviä:) Ja hienosti äiti on pitänyt salaisuuden, sillä hän meinasi jopa riitaantua oman äitinsä kanssa, koska ei suotunut kertomaan hänelle missä häät pidetään:) Olen mummulleni sittemmin yrittänyt monesti selittää, että tämä on meidän toive ja sitä tulee kunnioittaa:) 

Tarkoituksena siis oli, että niin vieraat kuin sukulaisetkin saavat tietää paikasta vasta kutsun myötä. Tämä siksi, että niin sukulaisiimme kuin ystäviimmekin kuuluu melko kriittisiä ja kärkkäitä ihmisiä(tämä ajatus ei koske nyt ketään tiettyä henkilöä!!) ja haluamme tehdä juhlastamme sellaisen kun haluamme:)  Se on meidän päätös, missä juhlat vietetään, mitä siellä tarjoillaan ja millaista ohjelmaa järjestämme:) Vaikka apua otamme mielellämme vastaan, haluamme kuitenkin, että päätöksemme hyväksytään ja että meitä ei auteta hampaat irvessä:)

Kuulin myös, että tuleva anoppinikin tietää juhlapaikan, mikä on tietenkin reilua, sillä tietäähän äitinikin sen:) Toivon vaan todellakin, että paikka pysyy vain hänen tiedossaan:) Koska se on meidän suurin toive, että tätä paikkaa ei paljasteta. 

Olemme myös saaneet jo monenlaista kritiikkiä menustamme. Monet sukulaiset eivät ota huomioon sitä, että olemme nuoria ja että häissämme tulee olemaan noin 80% kavereitamme. Paikalla on vain lähisuku+ paljon ystäviä ja kavereita vuosien takaa:) Siksi halusimme ruokalistastamme meidän näköisemme ja nuorekkaan:) Ja vaikka joidenkin voi olla vaikea uskoa, olemme kuitenkin koittaneet ottaa huomioon myös lapset ja "vanhukset" listassamme:) 

Kritiikkiä on myös tullut puvustani, vieraiden määrästä, tarjoiluista, juomapuolesta ja koristeluista. Aina ei oikein jaksaisi:) Onneksi puolisoni on kuitenkin 100% kanssani samaa mieltä siitä, että se on meidän päivämme eikä kuulu muille, millainen päivästämme tulee:) Meidän yhteistyö onneksi toimii saumattomasti:)

Olemme myös ottaneet huomioon lapset. Tarkoitus on väkertää touhunurkkausta ja ehkä jopa palkata "lapsenvahti"/laikkitäti, joka keksii hieman jotain ohjelmaa lapsukaisille. Leikkipaikan sijaintikin on ajateltu niin, että aikuiset pystyvät tarvittaessa pitämään lapsiaan silmällä:) Ja me emme tosiaan sulje oviamme lapsivierailta, vaikka olenkin ollut häissä, joissa tämä on ollut toive ja tätä olen myös kunnioittanut, jokainen tavallaan:)

Myös kauempaa tulevat vieraat on otettu huomioon, sillä kilpailutimme 4 hotellia ja tingeimme kaupungin parhaan hinnan ja varsimme 15 huonetta vieraillemme. Koska vihkiminen alkaa jo klo 13 ja välimatkaa juhlapaikalle on, olemme myös varanneet 2 saunatilaa hotellilta siltä varalta, että vieraat eivät saa huoneitaan käyttöön ennen lähtöä kirkolle. Saunatilassa on mahdollisuus virkistäytyä ja vaihtaa vaatteet ym. Tarkoituksena on myös viedä saunatilan pientä naposteltavaa ja olemme myös järjestämässä yhteiskuljetusta hotellilta kirkolle ja takaisin mikäli tarpeeksi moni on tästä kiinnostunut:)

Joten mielestämme olemme ottaneet vieraamme monellakin tapaa huomioon:) Ja varmasti muitakin tapoja on, en vain muista niitä juuri nyt:)

Mutta pointtini tässä on se, että kaikki morsiot ja pariskunnat siellä: Tehkää päivästänne teidän näköisenne älkääkö antako kritiikin musertaa teitä:) Se on kuitenkin TEIDÄN päivä:)

P.S Itse kyllä otan mielelläni kritiikkiä vastaan ja joitain juttuja onkin jo muutettu, kun silmäni ovat näiden kritiikkien kautta avautuneet huomaamaan epäkohtia ym. Mutta turhat, ilkeä kommentit voi jättää sanomatta!

2 kommenttia:

  1. Johan on kummaa tollanen kritisointi. Esim tuo edellisen postauksen "ensimakua menusta" kuulosti varsin ihanalta (omnomnom)!! Inhottavaa, jos joku tallaa omat ideat - eikö ihmiset tajua, sitä, kuinka kaikki on suunniteltu viimeisen päälle tarkkaan ja täydellä sydämellä. Tottakai se loukkaa, jos nämä torpataan heti alkuunsa..
    Me onneksi päästiin aika vähällä kritiikillä, mutta aina ei vaan voi kaikkia tyydyttää. Pääasia kuitenkin on, että TE nautitte täysillä, ja että juhlat ovat teidän näköiset, just niinku sä sanoitkin.

    VastaaPoista
  2. AAMEN:)! Juuri näin:) Juuri yhdelle tutulle juttelin, että vaikka tehdäänkin asiat oman pään mukaan ja toitotetaan "se on meidän päivä ja me tehdään miten me halutaan", ei se silti tarkota et me oltas jotenkin sydämmettömiä tai et tahallamme tehtäs asiat niin et muut inhoais olla meidän häissä:D Kyllä me nyt totta kai ollaan otettu vieraatkin monin tavoin huomioon:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!