sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Apua kaivataan!

Heips kanssa morsiot ja muut lukijat. Tässä tänään listailin kaikenlaista ylös ja koska yritämme säästää budjetissa (kukapa ei) kysyisin teiltä vinkkejä seuraavissa asioissa.

Tiedän, että lukijoiden joukossa on useampikin blingbling morsian. Siksi kysynkin, mikäli ostaa ruokapöytiin strasseja, kuinka paljon niitä olisi hyvä olla. Ostaisin itselleni jo noita strasseja, jotta voisi mm. suunnitella kattauksia, mutta en osaa yhtään arvioida, montako pussillista niitä pitäisi olla. Tietenkin tämä riippuu mm. pöydän koosta, mutta jos vaikka kerrotte, millaisia pöytiä teillä oli /tulee olemaan ja kuinka paljon varasitte timangeja pöytiinne.

Vinkkiä kaipaisin myös vieraskirjaan liittyen. Haluaisimme kauniin vieraskirja, mutta ainakin nettikaupoissa tuntuu vieraskirjalla olevan kamalasti hintaa. Mihin hintaan ja mistä te olette ostaneet vieraskirjanne? Vai oletteko kenties askarrelleet ne itse?

Sitten kaipaisin myös vinkkiä hääkuvien ottamis ajankohdasta. Ensin kovasti haaveilin trash the dress kuvauksista häiden jälkeisenä päivänä. Nyt kun olen asiaa sulatellut, olen ruvennut miettimään, olen löytänyt monia esteitä sille, miksi kuvia ei voi seuraavana päivänä ottaa: on siivousta ja mahdollista reissuun lähtemistä. No entä jos ne ottaisi sitten apljon myöhemmin, esim häämatkan jälkeen? Mitenkäs sitten kampaus ja meikit? Pitäisikö varata uutta aikaa, jotta saisi saman näköisen lookin kuin hääpäivänä? 

Entä sitten jos unohdetaan noi trash kuvaukset. Olen ajatellut, että teetätämme ammattilaisella viralliset hääkuvat ja siskoni kuvaisi noita trash kuvia, katsotaan sitten, mitä kelpuutamme kiitoskortteihin. Kovasti haluaisin ottaa kuvia mökillämme. Mökki sijaitsee peltojen ja  metsien ympäröimänä joten miljöö olisi mitä ihanin moisiin kuvauksiin. Näitä kuvia ei sijainninkaan vuoksi voi ottaa hääpäivänä. Mutta tosiaan, siis nuo "peruskuvat". En missään nimessä halua, että kuvia otetaan ennen kirkkoa, mutta itse olen pitänyt hieman hölmönä sitä, että vieraat odottelevat juhlapaikalla, kun pari on kuvauksessa. Tämä tietenkin on ihan ok, mikäli jotain ohjelmaa on vieraille tarjolla sinä aikana. Onko kenelläkään kokemusta siitä, että kuvat otettaisiin vaikka auringonlaskun aikaan tai muuten vain kesken juhlan? Ja meille on suunniteltu kuvausta ulkona, entä sitten jos sataa? Kannattaako kuvaukset siirtää parempaan päivään? Olen pitänyt monista hääkuvsita, jotka on otettu sateessa, en vain itse haluaisi riskeerata kampausta ja meikkiä kosteassa ilmassa...

Eli kysymys, missä kohtaa olette itse ajatelleet ottaa viralliset kuvat? Ennen kirkkoa, suoraan kirkon jälkeen, kesken juhlan, seuraavana päivänä?

Ja kun kuvauksista oli puhe, meillä on valokuvaaja:)!! Puolituttu kuvaaja, jonka jäljestä molemmat pidämme:) Lisätietoa: http://ville-erkkila.kuvat.fi/


Ja ihan näin ajatuksena. Kiitoskortteihin liittyen. Pidän kovasti kiitoskorteista, joiden kuva on otettu häämatkalla, mikäli on pyydetty rahaa lahjaksi matkaa varten. MYös filmi"rulla" tyylinen kuva on ihana, jossa on esim. kuva häistä ja kuvia matkalta. Tähän tyyliin:

Kyltit kuvissa on ihania<3

Mustavalkoisena kauniimpi:)



12 kommenttia:

  1. Täällä painiskellaan samojen ongelmien kanssa. Me ollaan ajateltu kuvien otettavan joko heti vihkimisen jälkeen tai sitten alkuruoan jälkeen, meillä on seisova pöytä joten se että kaikki vieraat on saanu siitä syötyä ja mahdollisesti haettua lisää niin tunti siinä ainakin menee, siinä ois hyvä tilaisuus hääparin livistää pois. Eka aateltiin pääruoan ja kahvien välissä, mutta kokemuksesta voin sanoa että kunnon ruoan jälkeen pitäis kahvia saada mahollisimman nopeesti eikä siinä jaksa ootella hääparia. :)
    http://sormukset.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihan hyvältä vaihtoehdolta tuo, että ruokailun välissä otettas kuvat:)Pitää pistää harkintaan:)Kiitos vinkistä!

      Poista
  2. Me otettiin kuvat ennen häitä, oli ehdottomasti paras ratkaisu. Sai rauhassa keskittyä niihin kuviin ja hoitaa ne pois alta, eikä tarvinnut miettiä vielä mitään ohjelmaan tai muuhun liittyvää. Häissä kun tuppaa aikataulut muutenkin heittämään ja etenkin jos ei ole isot häät, niin ruoka on suht äkkiä syöty ja ihmiset alkavat odotella ohjelmaa. Ite oon ollu kolmissa häissä, joissa kuvat on otettu kesken juhlan ja joka ikinen morsian on katunut sitä. Sanoivat, että tuli hullu kiire, ei ehtinyt miettiä eikä ideoida tarpeeksi siinä hetkessä ja hääväki alkoi olla aika kypsää... Että etenkin jos haluaa ottaa miljöökuvia jossain luonnon helmassa, niin se on mahdollista vaan, jos on kunnolla aikaa. Mun kaason kesähäissä kuvat otettiin hääpäivän aamupäivänä ja niistä tuli aivan upeita. Samoin kun teillä on kesähäät, niin mä luulen, että kuvaajalla on mielipide siitä, mikä kellonaika on esim. valon kannalta otollisin. Esim. suora auringonpaiste on kuvaajan painajainen. Ja etenkin, jos kirkossa itkettää, niin siinä joutuu korjaileen meikkiä yms. Kuitenkin se kampaus ja meikki ovat parhaimmillaan siinä ennen kirkkoa ;) Mutta totta kai teette niinkuin haluatte. :) Ja teidän päivähän se on, että kyllä vieraiden tulee sitä kunnioittaa. Mutta halusit rehellisen mielipiteen ja sen annoin :)

    Meidän vieraskirjan teki mun kaveri. Osti tavallisen valkosivuisen kirjan paksuilla kansilla ja päällysti askartelukaupasta ostetulla aivan ihanalla kerman värisellä paperilla ja teki kehystetyn kyltin kanteen, jossa luki kauniilla kaunokirjoituksella Vieraskirja. Se on meillä nyt myös kodin vieraskirjana. Ei siis kannata maksaa, itse tehtynäkin saa tosi hienon. Hae vinkkejä vaikka jostain skräppäys- tai muista sivustoilta.

    :) EEva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, hyvä kuulla kokeneemman mielipide:) Tuo ennnen häitä ei oikei ole vaihtoehto, sillä emme missään nimessä halua nähdä toisiamme ennen häitä, paitsi jos josain syystä kävisi niin, että se on ainoa vaihtoehto...Tietty kuuntelemma myös kuvaajan mielipidettä valosta ym:) Muuten kuvien otto paikka ja "asennot" suunnitellaan pääasiassa etukäteen:) Ettei sitä aikaa sitten mene turhaan siihen paikanpäällä miettimiseen:)

      Vitsi kun itse osaisi askarrella, voisi myös väkertää ton kirjan itse, ehkä pitää delegoida se jollekin;)

      Poista
  3. Meidän kuvaus oli heti vihkimisen jälkeen. Häävieraille oli sillävälin tarjoilua, niin eivät ehtineet kyllästyä. Tämä oli meille hyvä vaihtoehto, kun ei haluttu nähdä toisiamme ennen h-hetkeä. Kuten blogissani kerroinkin, vierailla oli jo ihan vauhti päällä, kun tultiin takas. Tylsää ei voasiin ollut ollut, mutta tarjoilua oli ehkä vähä liikaakin..

    VastaaPoista
  4. Suurimmassa osassa kuvaamiani häitä hääkuvat on otettu ennen vihkimistä. Tämä on kuitenkin ollut hääparin toiveena, sillä kuvauksen suhteen mennään aina hääparin ehdoilla. Joskus, jos on ollut kyseessä pelkkä hääpotretin kuvaus, on hääkuva otettu häitä edeltävänä päivänä tai koekampauspäivänä. Kimppu ei ole välttämätön kuvassa, mutta tottahan se on mukava näkyä myös hääkuvassa. Joskus, kun kuva on otettu ennen vihkimistä, on kuvaus aloitettu ns. first look-kuvauksella. Jos termi ei ole entuudestaan tuttu, niin käy kurkkaamassa tämä http://makeaweddingblog.blogspot.fi/search/label/first%20look , kuvauksen tarkoituksena siis taltioida se hetki, kun hääpari näkee toisensa ensimmäistä kertaa hääpäivänä.

    Joissain tapauksissa kuvia on otettu vasta vihkimisen jälkeen. Lähes aina kuvaus on tällöin tapahtunut ruokailun jälkeen, heti kun hääpari ja kuvaaja on saanut syötyä. Tällöin suuri osa vieraisa vielä ruokailee. Tosin kokemukseni pohjalta hääparilla on usein tässä vaiheessa ollut hankaluuksia keskittyä, pahimmillaan vieraat tulevat seuraamaan kuvausta ja se väistämättä haittaa tilannetta ja parin keskittymiskykyä. Samoin on hääparilla ollut kiire viihdyttämään vieraita. Eihän nämä tietenkään kaikkiin päde, mutta kannattanee ottaa kuitenkin huomioon. Kesähäissä valoa riittää hyvinkin myöhäiseen, joten sen kannalta potrettien ottamisajankohta on mahdollista järjestää moneen eri ajankohtaan.

    Ennen vihkimistä otettujen kuvien yhteydessä olen useasti kuullut hääparin suusta, että jännitys on kokonaan unohtunut, kun ovat keskittyneet kuuntelemaan ohjeitani ja poseeraamaan! :)

    Muutamissa tapauksissa kuvat on otettu hääpäivän jälkeen. Kampaukset ja meikit on osassa tehnyt ammattilainen ja osassa morsian itse.

    Toivottavasti näistä oli jotain apua päätöksentekoon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vastauksesta, auttoi kovasti:) Olen kuullut tuosta first look kuvauksesta ja se kyllä kiehtoisi minua, mutta uskon silti, että haluamme kohdata vasta kirkossa:) Nimenomaan haluan sen jännityksen tunteen sinne kirkkoon:) Ilta-auringossa otetut kuvat voisivat olla kivat:) Ajattelin myös niin, että jos kaaso ja bestman viihdyttäisivät vieraita poissaollessamme tms. Olemme myös poistumassa paikalta ennen vieraita, tässäkin kohtaa voisi olla hyvä väli...

      Poista
  5. Mä tilasin noita dimangeja pöytiin summanmutikassa. Tilasin 3000kpl 4,5mm:n halkaisijalla olevia ja oletin että niitä on ihan hemmetin paljo. Noh, eihän se iso satsi sitten ollutkaan, kun ovat niin kovin pieniä :D Mutta uskon että niilläkin saa jo säihkettä pöytiin. Lisäksi ostain eräältä hääkirppikseltä n.650kpl 1cm kokoisia jäähileitä, ja uskon että ainakin nyt pärjätään noilla kaikilla yhteensä. Riippuu tietenkin vähän siitä miten ne haluaa asettaa. Ripotteleeko pöydän keskellä harvakseltaan, tuleeko vain esim. tuikkkippojen ympärille vaiko kynttläkippojen sisälle jne...
    Paljon niitä myyään kuitenkin nois hääkirppiksis, joten suosittelen selaamaan sivuja läpi kun eivät uutena kovinkaan edullisia ole.

    Hääkuvista, meillä ne otetaan heti vihkimisen jälkeen. Noin tunti kuvauksiin menee, ja vieraille on kehitteillä ohjelmaa siksi aikaa. Oltiin elokuussa häissä, joissa pari kävi myös vihkitoimituksen jälkeen suoraan kuvauksissa. Meidät vieraat kuvattiin sillä aikaa polaroid-kameroilla ja meille tarjottiin pientä purtavaa + juotavaa. Kyllä se aika nopeasti meni, ja tuntuikin että pari saapui kuvauksistaan ihmeenkin nopeasti. Se helpotti omaa oloa, sillä oon kans kovasti vastaan kuvausta ennen kirkkoa. Ei sulhon saa mua nähä ennen kirkkoa ;)

    Ja mä kans ajattelin pyytää siskoa ottaan sit noi trash the dress kuvat, joskus sitten häiden jälkeen. Ajattelisin kans, ettei se häistä seuraava päivä oo ehkä paras siihen tarkotukseen kuitenkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne trash the dress kuvat voi ottaa vaikka viikko häiden jälkeen:) eikä haittaa vaikka kampaus olisi hieman "ei niin sliipattu":) Itse olen ollut muutamissa häissä, joissa vieraita on seisotettu mm. tihkusateessa ulkona kun pari on ollut kuvauksessa..ei kiva...mutta jos jotain ohjelmaa keksisi niin hyvä olisi:)

      Poista
  6. Me aijotaan ottaa potretit ennen kirkkoa.. Ja suunnitelmissa olis ottaa noi first look-kuvat myös. :) Toinen vaihtoehto ois ollut heti kirkon jälkeen, mut meillä on vihkiminen vasta klo 15, niin olis sit turhaan muu ohjelma venyny liian myöhään. Vähän harmitti se, et joudutaan näkemään toisemme sit ennen h-hetkeä, mut must noi first lookit pelastaa sen. :)

    VastaaPoista
  7. Toi first look kuvaus on kyllä aivan super ihana idea:) Ehkä mun tarttee virittää valokuvaaja sulhasen eteen kirkossa:D Meillä on onneks vihkiminen jo klo 13, joten sen puolesta ei ihan loputtomiin veny:)

    VastaaPoista
  8. Meillä oli kuvaus vihkimisen jälkeen. Kukaan ei oo valittanu että odotusaika olis ollu liian pitkä, mutta voihan se olla että ei oo vaan kehdattu sanoa.. ;) Ohjelmana oli vaan alkumaljatarjoilu ja halukkaille parin vanhempien onnittelu (kun se on tuolla itäsuomessa tapana mistä mein suku on) + sukulaisten keskustelua toistensa kanssa, kun tiedettiin, että paikalla oli paljon porukkaa, jotka ei ollu pitkään aikaan nähny toisiaan.

    Kuvaukseen lopulta meni aika kauan, ja se johtu mun mielestä siitä, että ei oltu kuvaajan kanssa tarkalleen sovittu kuinka kauan saa mennä. Ite olisin halunnu että kuvat nappastaan vaan äkkiä parissa paikkaa ilman että kymmenen kertaa vaihetaan asentoa, mutta kuvaaja tietysti halusi käyttää siihen vähän enemmän, mikä tietysti ammattilaisnäkökulmasta ihan ymmärrettävää. Uskon kuitenkin että tämä odotteluaika on hallittavissa ja rajattavissa tietynmittaseksi, jos vaan kuvaajan kanssa näin sovitaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!