sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Idea hääyöhön

Nythän mä sen keksin:) Vai keksinkö. Tuli tossa lenkkeillessä mieleen eräs asia. Hääyön viettäminen on aiheuttanut meille päänvaivaa. Meillä molemmilla taitaa olla melko suuret odotukset paikan suhteen, sillä Porista emme ole löytäneet yhtään hotellia jonka kelpuuttaisimme. Ikaalisten kylpylää mietimme, mutta sekin sviitti on jo varattu. En ole varma, mitä me oikein odotamme,  mutta mikään ei sytytä meitä. Itse olen jo hieman päätynyt siihen, että miksi emme vain ottaisi ihan perus huonetta ja panosta sitten häämatkan hotelliin? Otetaan revanssi hääyöstä sitten häämatkalla.

Mieleeni juolahtikin, että kun kumpikaan meistä ei oikein syty ajatukselle paikallisista hotelleista, miksi emme siis siis yöpyisi mökillämme? Onhan se vähän kökkö idea, mutta hear me out:) Molemmat päivittäin puhumme siitä, kumpa jo pääsisi mökille. Se on molemmille supertärkeä paikka. Se on melko kaukana juhlapaikasta (noin 45km), mutta jos olimme valmiita menemään Ikaalisiin asti (n.70km), niin eihän tuo ole matka eikä mikään:) Ajattelin asian näin: Voisimme mennä mökille yöksi. SUlho tai kaaso tai joku voisi paikkaa hieman laittaa kuntoon edeltävänä päivänä, sulho voisi halutessaan bestmanin kanssa yöpyö siellä häitä edeltävän yön. (miksi en meinaa saada ajatuksia"paperille". Pointti on siinä, että paikka olisi helppo ja halpa ja siinä saisi yhdistettyä monta juttua.

Toiveenamme on, että oli sää mikä tahansa, sunnuntaina 14.7 otettaisiin samaisella mökillä meistä ne TTD kuvat. Eli tätä varten meidän ei tarvitsisi kiiruhtaa hotellilta mökille sunnuntaina. Saisimme aivan varmasti nukkua  niin pitkään kuin haluaisimme ja paikka on varmasti sellainen, jossa molemmat tuntevat olonsa rennoksi. Ja kirsikkana ajattelin, että kuvaaja voisi tosiaan tulla joskus 12 aikaan, jolloin meillä olisi aikaa nauttia aamiaista rauhassa. Ja sitten kutsuisimme lähimmät kaverit (+miksei perhekin, kaverit lähinnä siksi, että heitä näkee niin harvoin) vaikka sunnuntaibrunssille, ennen kuiin kaikki lähtevät ajelemaan koteihinsa. Hotellin huoneen luovutus on klo 12, mutta voisi luulla että sunnuntaina huonetta voisi pitää pidempää+hotellilta ajaa mökille noin tunnin, eli kerkeisimme hyvin ottamaan kuvat ennen kui vieraat saapuvat:) Meillä olisi myös aikaa viettää rentoa sunnuntaita ystävien kanssa toivottavasti sään salliessa, ennen kuin sulho lähtee maanantaina töihin (itse aioin viettää kesälomaa;)). Voisimme myös nakittaa esim. bestmanin tuomaan karvaisen vauvamme sunnuntaina mökille:)

Eli:

Ilmainen paikka
Molemmille tärkeä ja rakas paikka
Rentoa yhdessäoloa, ei stressiä naapureista tai ajan kulusta
Kuvauspaikka kirjaimellisesti paikan portailla
Mahdollisuus kutsua lähimpiä ihmisiä jatkamaan juhlimista kanssamme ja palkita samalla kaaso ja bestman
Isona plussana tietty se, että ensi kesänä mökin pitäisi olla vielä paremmassa kunnossa kuin nyt:)

Miltä kuulostaa?

SItten ennen kuin paljastan lisää kuvia mökiltä, kerron teille hieman mökin taustoja. Mökki ei siis tällä hetkellä ulkoapäin näytä "kovinkaan hääviltä". Mökkiä kutsumme Isoksiviidaksi. Isoviita oli sellainen paikka jonne K minut vei kun olimme melko alussa suhteemme taivalta. Jo silloin ihastuin paikkaan. Isoviita oli hylätty maatilan pariskunnan asunto. Koskaan en ole pitänyt Ahlaisista, mutta Isoviita oli ainoa paikka josta pidin. Kävimme siellä muutamana talvena lenkkeilemässä koiran kanssa ja juomassa kaakaota. Mutta aina se kuitenkin oli saavuttamattomissa. Kunnes sitten viime keväänä puolisoni otti vuokralle enonsa maat ja päätti näin jatkaa enonsa elämäntyötä maanviljelijänä (sivutoimisena). En tiedä miten asia virallisesti eteni, mutta sain kuulla, että olemme saaneet Isoviidan ilmaiseksi osana tätä "kauppaa":) Jes!

Isoviita on ollut vuosia K:n enon omistama. Hän osti sen ja vuokrasi eteenpäin. Voin tarkentaa tarinaa kun kuulen sen uudestaan K.lta. Mutta talossa on asunut maanviljelijöitä ja eläimiäkin siellä on ollut. JOssain kohtaa Isoviita oli lähinnä kesäkäytössä, kunnes eräänä kesänä asukkaat eivät enää palanneet. On kulunut kuulemani mukaan yli 12 vuotta siitä kun mökissä on viimeksi ketään käynyt. Se on ollut tyhjillään ja jäljet talossa ovat kuin joku olisi sieltä pakoon lähtenyt. Kaikki kalusteet, lelut ym.olivat edelleen paikoillaan. 

Nyt me olemme siis Isoviidan onnelliset omistajat ja rupesimme laittamaan mökkiä viime kesänä, aikaa ja rahaa käytimme vähän ja tarkoitus onkin panostaa ensi kesänä asiaan enemmän. Aloitimme remontin vasta melko myöhään ja tavoitteena olikin saada mökki asuttavaan kuntoon, jotta muutaman yön siellä voisi viettää. Paikka on kyllä vienyt minunkin sydämen:) Pihassa on mm.vanha navetta, viljakuivuri ja heinälato:) Niin maalaista että:) Haaveenani onkin ollut joskus saada sinne hevonen:)

Lisäys: Talo on rakennettu arviolta noin -30luvulla. Se on ensin toiminut osana maatilaa, tilalla ollut mm. lehmiä. JOskus -70 - -80 luvulla K:n eno osti tilan ja kasvatti mm. lypsy ja nautakarjaa siellä, jonka jälkeen laittoi asunnon vuokralle kun luopui eläimistä. Neliöitä asunnossa on arviolta noin 100 (?). 

Mutta tässä tosiaan muutama ennen ja jälkeen kuva mökiltä:

Keittiö ennen

Makuuhuone ennen

Makuuhuoneesta, tämä purettiin

Makuuhuone ennen

Makuuhuone ennen

Keittiö ennen

"Vierashuone" ennen

"Vierashuone"ennen



Keittiö jälkeen, huomaa ikkunan vierestä löytyvä palojälki (yritin hieman imuroida:/)

Makuuhuone jälkeen

Eteinen

Auringonnousu johon kelpaisi herätä vaimona

Mökkitie

Makuuhuone jälkeen

Makuuhuone jälkeen

"vierashuone"jälkeen
Ensi kesänä on tarkoitus maalata mm. väliovet, keittön ja eteisen lattia, ostaa verhot ikkunoihin:D ja tehdä pihasta kuvauskelpoinen;) Pitäisi myös takka rapata ja vaatekaappien ovat maalata:) Paljon on vielä tekemistä, mutta paljon on kyllä saatu myös aikaiseksi:)

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!