perjantai 8. helmikuuta 2013

Illan askarteluita

Musta ei kyllä vaan ole askartelemaan. Luulempa, että ainakin noiden kortinpidikkeiden suhteen valitsemme jonkun muun idean.

Ohje jonka postasin aiemmin oli ainakin omaan käyttötarkoitukseen liian löysää. Itse tein taikinan seuraavalla ohjeella:

3dl jauhoja
1.5dl vettä
1,5dl suolaa
1rkl ölyjä

SYdämiä oli todella vaikea muotoilla vapaalla kädellä, joten muotoilin niistä käyttäen apuna isoa piparkakkumuottia. Painoin ensin koko muotilla kuvan, jonka jälkeen kaaripäällä puoliton sydämen ja muotoilin loppuun käsin. Sydämistä ei tullut häävejä. Tässä kuva:


En meinannut saada tuota paperia irti uunista tulleista sydämistä (kun paperi piti jättää tekemään tuo vako, jotta se ei paisuessaan mene umpeen. Mielestäni tuo taikina ei edes paisunut. Ja vaosta tuli aivan liian leveä, sillä kortti enemmänkin makaa kun on pystyssä. Mutta tuollainen tuli tuosta ensimmäisestä. Maalaukseen käytetty akryylimaalia, mustaa ja hopeaa.

Sitten rupesin tekemään noita kutsujen sisäosia. Meille tulee kolmella teksitllä varustettuja kutsuja. Perus kutsuts, jotka sisältävät sekä kutsun, että ohjeet juhlapaikalle. Kutsu, jossa on edellä mainitut+tiedot majoittumisesta sekä kutsu jossa kaikki edelliset ja kutsu brunsille.

Totesin, että kutsujemme välilehdet ovat aivan liian tylsiä. Olen koittanut etsiä jotain jujua, jolla saisi sisälehdetä näyttämään hieman paremmilta. Päädyin sitten tälläiseen.


Apuna käytetty ääriviivatarra-arkista tehtyä sabluunaa jonka mukaan töpötetty akryylimaalia, hopeaa ja mustaa. En ole vieläkään varma, onko tuo juuri se juttu, mutta jos puoliso sen hyväksyy niin luulen, että sillä mennään. Jälkimmäistä sivua ei ole liimattu, vaan se aukeaa ja takaa paljastuu ohjeet juhlapaikalle:

Halusin siihenkin lisätä jotain spessua, joten nyt se näyttää tältä:

Jostakin syystä tuo näyttää kovin vaalealta ja hopeiselta. Väritys ja tummuus ovat kuitenkin samat kuin aikaisemmilla sivuilla

Voi olla, että lisään samanlaisen kuvion myös yläreunaan tai kenties vaihdan kuvion paikkaa muihin kutsuihin. Majoitustiedot ja brunssitiedot on tarkoitus sujauttaa kuoreen irrallaan kutsusta.

Tämmöistä tänään. Ei voi todeta muuta kuin että minä en ole askartelija.

Tuon apuvälineen löysin tiimarista ja tuo ensimmäinen on jo niin loppuun kulutettu, että taidan hakea tiimarista loput 4 arkkia joita sinne jäi, jotta saan lisää apuvälineitä:)

3 kommenttia:

  1. Ihana kuvio tuo sydän, ja se passaa minusta tosi hyvin nuihin kutsuihin :) ja vaikka joka sivulla ei olisikaan samanväristä kuviota, niin minusta se ei haittaa!

    Heidi

    VastaaPoista
  2. Mitä jos tekisi jämäkämpää taikinaa? Ja paperin tarttumisen sinne vakoon voi varmasti estää joko käyttämällä voipaperia, tai sitten sipaisemalla paperiin ja koloon vähän öljyä. Musta toi on tosi hyvä idea, joten itse en luovuttaisi vielä. :)

    VastaaPoista
  3. Taikinan jämäkkyyden kanssa ei ollut ongelma..voipaperilla en saanut tarpeeksi paksua lovea, ens kerralla ajattelinkin kokeilla tota öljyä:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!