keskiviikko 1. elokuuta 2012

Kirkko

Kuten jo olen kertonut, on kirkko ja juhlapaikka valittu. Kirkko on tuottanut jo todella pitkään minulle päänvaivaa, sillä en onnistunut löytämään lähiseuduilta yhtään kirkkoa, joka olisi säväyttänyt. Itse kuitenkin kun ajattelen, että kirkollakin on väliä. En halua kirkkoa, joka on suoraan jonkun ison tien varrella. Sillä onko kirkko puukirkko vai kivikirkko, ei ole väliä. 

Onneksi juhlapaikan kanssa meinasi käydä huonosti (emme meinanneet moista löytää), joten kun paikka lyötiin lukkoon, oli kirkon vuoro. Ja kuinkas kävikään, kirkko, joka sijaitsee juhlapaikan lähettyvillä oli TÄYDELLINEN! Juuri meidän näköisemme:) Kaikki osui siis paremmin kuin hyvin kohdalleen:)

Olemme jo mietiskelleet vihkikaavan pituutta ja muotoa. En ollut tullut edes ajatelleeksi, kuinka monenlaisia variaatioita siitäkin on. Olin muutama kesä sitten yksissä häissä, joissa törmäsin morsiusmessuun ensimmäisen kerran. Se oli ihana! Erittäin henkilökohtainen ja lämmin. Itseänikin kutkuttaisi ajatus morsiusmessusta, en vain tiedä, kutkuttaisiko se moniakaan vieraistamme:) Erään sukulaiseni häissä kirkon osuus koko juhlasta oli vain 15minuuttia, se tuntui sopivan ainakin isäni puolen sukulaisille mainiosta:) 

Koska paikka selvästi piti varata reilua vuotta ennen itse H-hetkeä, luulimme, että kirkonkin kanssa tilanne on sama. No, ei ainakaan meidän tulevan kirkon kohdalla ollut. He olivat vasta aloittamassa varausten vastaanottamiste ensi kesälle:) Varmuuden vuoksi "paniikissa" soitimme kuitenkin jo papillekin. "Jos paikka ja kirkko on hyvä varata ajoissa, kai se pappikin pitää varata". Meille on jo vuosia ollut ainakin yksi yhteinen linjaus häiden suhteen; pappi on ollut varma:) Meidän pappimme työskentelee minun "kotiseurakunnassani", mutta kun Keski-Suomesta muutimme takaisin Poriin, vaihdoimme kotikulmaa ja en tullut edes ajatelleeksi, että tämä pappi ei enää työskentele saman seurakunnan alueella, johon kuulumme. Tämä ei tietenkään ole este millekään, muttta hidaste kylläkin..

Papin kanssa jutustelimme pitkät pätkät. Hän tarkisteli, koska olen päässyt ripiltä (hän siis oli mm.rippipappimme) ja kun totesin, että siitä on jo lähes 10-vuotta aikaa totesi hän "No jo kyllä onkin sitten aika mennä jo naimisiin":) Että näin:D Hän kuitenkin pyysi soittelemaan 3kk ennen häitä, näin hän tietäisi aikataulunsa tarkemmin ja kerkeisimme kuitenkin valitsemaan toisen papin, jos hän ei voisikaan meitä vihkiä. Eli soittelen joskus tammikuussa hänelle;) Sillä se, että hän ei vihi meitä ei ole vaihtoehto:)!! Katsokaamme siis myöhemmin, kuinka tämän kanssa käy:)

Onkohan joku näistä mahdollisesti vihkikirkkomme?

Kankaanpään kirkko

Pihlavan kirkko

Ruosniemen kirkko

Keski-Porin kirkko

Noormarkun kirkko

Saarijärven kirkko

Pomarkun kirkko

Teljän kirkko



2 kommenttia:

  1. Jotenki mä epäilen ettei se ainakaan Saarijärven kirkko ole ;) Olis ehkä vähän pitkä matka järjestellä häitä, paitsi jos ootte suuntaamassa takaisin niihin maisemiin :) Tosin kyllähän sä sanoit, että paikka on varattu to-su, joten jos paikka onkin Saarijärvi, niin onhan siinä sit aikaa. :) Mut jos mä valkkaisin ITSELLENI kirkon, ni ainaki ulkonäön puolesta mut vakuutti toi Pomarkun kirkko <3 En jaksanu googlettaa, missä noi kaikki on, mutta toi Pomarkun kirkko näyttää ulos sellaselta niinku jostain sadusta :) Mutta en usko, että missään noista olis mitenkään huono mennä naimisiin. :) Toivottavasti saatte tutun papin, se vaikuttaa ihan hurjasti siihen puheen sisältöön ja siihen, minkälainen vihkipuheesta tulee. Kun on tuttu pappi vihkimässä, puhe on paljon henkilökohtaisempi ja koskettavampi, kun se on kohdennettu just teille. :) Eeva taas. Kehitän ehkä tässä ajan mittaa jonku nickin ;)

    VastaaPoista
  2. Noormarkun Lassilassa sijaitseva kirkko on myös ihanan idyllinen, siksi sen valitsimmekin ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!