maanantai 27. elokuuta 2012

The Challenge is beginning

Eli viikon päästä alkaisi tämä minun oma painonpudotus/kiinteytys haaste. Kuten aiemmin jo mainitsin, tarkoituksenani ei ole tähdätä mihinkään tiettyyn lukemaan, vaan kaikki miinusmerkkinen, oli se sitten senttejä tai kiloja, on kotiin päin:)

Koska minulle ei sovi mikään dietti, eikä mikään kielto/pakote, olen päättänyt, että pyrin tavoitteeseeni muuttamalla elintapojani pikkuhiljaa. Toivon toki muutamien kilojen painonpudotusta, mutta ensisijaisesti toivon saavani kiinteämmät kädet sekä vatsan.

Tavoitteeseeni pyrin tosiaan arkielämän muutoksilla. Liikun melko vähän ja syön huonosti (epäterveellisesti). Pyrin askel askeleelta petraamaan eri osa-alueissa, parannuksia lisäämällä.

Ensin tarkoituksenani on lisätä koiran kanssa käytävien lenkkien pituutta siten, että käyn vähintään kolme kertaa viikossa koiran kanssa 30minuutin lenkin (tämä siis muiden lenkkien oheen). Pyrin myös ainakin kerran viikossa käymään kaupassa pyörällä (nyt tulee käytyä autolla työmatkalla).

Tarkoitukseni on myös muuttaa ruokavaliotani aluksi siten, että muutan annoskokojani pienemmäksi ja pyrin syömään useammin (en yleensä syö lainkaan välipaloja). Olen nimittäin huomannut sen, että koska syön melko heikon aamupalan, on ennen lounasaikaa jo kova nälkä ja usein ennen sitä tulee nälkää paikattua suklaalla, kekseillä tms.

Olen muutenkin ihan hirveä sokerihiiri. Tähän puutun aluksi sillä, että annan itselleni luvan herkutella 2 kertaa viikossa, kerran viikolla ja kerran viikonloppuna. Töissä tulee myös juotua aika paljon kahvia sokerilla, joten päätin, että joka toisen kahvin juon reilusti pienemmällä sokeri määrällä.

Tarkoitus on myös syksyn aikana löytää itselle joku kiva harrastus. Ja ostaa kotiin säädettävät käsipainot:)

Mutta näillä lähdetään näin ensin. Eli annosten pienennystä, ruoka-aikojen säännöllistämistä sekä arkiliikunnan lisäämistä. Ei vielä mitään sen kummempaa. Kun nämä saadaan rutiiniksi, lisätään enemmän liikuntaa ja koitetaan muuttaa ruokavaliota vielä lisää.

Syyskuussa sitten lähdetään mittailemaan ja katsotaan kuinkas tämän neidon käy:)


Kuva: iltalehti

8 kommenttia:

  1. Tällaista elämäntapamuutosta olen itsekin miettinyt. :) Mutta suurin paheeni on suklaa. ;D Onnea haasteeseen! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos:) Katsotaan kuinka käy:) Suklaa on myös minun suurin pahe, se ja liikunnan vähäisyys:D

    VastaaPoista
  3. Jos haluat parantaa oloa sekä pudottaa painoa, niin vähennä hiilareita. Eli ei tartte välttämättä alkaa karpata eikä lisätä rasvaa, mutta ihan takuulla alkaa paino pudota, kun vähennät hiilareita reippaasti. Me jätettiin pois pasta, peruna ja riisi ja syödään niitä vain silloin tällöin. Useimmiten tehdään erilaisia salaatteja/kasviksia eri muodoissa ja sit lihaa ruoalla. Ravitsee paremmin ja pitää olon kylläisenä pidempään. Eikä oo sitä vammasta turvotusta. Samoin leipää ei syödä kuin aamupalalla ja sekin mahd. kuitupitoista. Maidon juominen on hyväksi. Ja vaihda suklaa tummaan suklaahan. Alkuun se ei maistu niin makealle kuin "tavallinen" suklaa, mutta humahtaa elimistöön nopeemmin ja tulee nopeemmin kiintiö täyteen :) Samoin kahvin kanssa on hyviä esim. maustamattomat cashew-pähkinät ja tumma suklaa. Pähkinöistä saa myös hyviä rasvoja. Mutta tietty kohtuudella pitää syödä ;) Että jos pussillisen vedät päivässä, niin ei nyt ihan niinkään, mutta silleen muutaman kun napostelee, niin se antaa energiaa ja silleesti. :) Terkuin, Eeva :)

    VastaaPoista
  4. On mulla kaikki tää perusteoria tiedossa;) Mutta kiitos kuitenkin. Mä en halua vaan lähteä mihinkään tommoseen et ei saa syödä esim. hiilareita ku tosi vähän. Kyllä se on onneksi niin, että kun kuluttaa enemmän kun syö niin rupee kropassakin tapahtumaan muutoksia:)

    VastaaPoista
  5. En epäilekään sitä ettet tiedä. :) Sä tiedät todennäköisesti paljon enempi kuin mä. Mutta itse vaan huomattiin, että fyysinen olo parani muutenkin, kun vähensi hiilareita. Turvotus hävis, unenlaatu parani ja olo oli muutenkin virkeämpi. :) Eli sekin itsessään jo vähensi esim. karkin/herkkujen tarvetta ;) Nyt huomaa, kun ei oo taas pitäny kiinni siitä ruokavaliosta, miten heti oma olotila muuttunut huonompaan suuntaan kaikin tavoin. Mutta joo, repesin, kun radiossa tuli joskus uutisena, että "tutkijat ovat tulleet siihen tulokseen, että paras tapa laihtua on kuluttaa enemmän kuin syö" Oh, really?? :D :D :D Mutta tsemppiä anyways! :) Tärkeintä on löytääkin just se itelle paras tapa. :) Ja herkkuja on hyvä sallia, koska mäki oon huomannu, että jos kieltää ne itseltään kokonaan, ni sit ainaski tekee niitä mieli ja sit mulla se menee sit helposti silleen, että jos oon pitkään syömättä herkkuja, ni sit vedän ihan överit ja sit varsinki on huono olo, sekä fyysisesti että henkisesti ;) Mut kai sä hei laitat tänne jotain ennen-jälkeen kuvia? :) -E

    VastaaPoista
  6. Voi kauheaa, en varmasti laita ennen ja jälkeen kuvia:D Voin laittaa ennen ja jälkeen kuvia siitä, miltä näytä morsiuspuvussa:) Katsotaan ensin, saanko mitään aikaiseksi:D Kyllä toi hiilareiden vähentäminen on ihan loistojuttu, mutta mä en taida pystyä siihen, paitsi sillä, että syön vähemmän ylipäätänsä:) Ei tarpeeks tahtoa lopettaa tai karsia reilusta:)

    VastaaPoista
  7. Mä mietin myös, että olis pari kiloa pudottanut ensi kesään mennessä, mutta enää ei oikein voi, koska pukua joutuisi pienentämään :D Tällä hetkellä on juuri täydellisen kokoinen, joten pitää yrittää pysyä näissä mitoissa :)

    VastaaPoista
  8. Mulla on kyllä vähän samaa, että puku istuu just aika melkein:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!