maanantai 6. elokuuta 2012

Valmisteluja ja tarkennuksia:)

Oikein rentoa maanantai aamua kaikille. Oma maanantaini ei alkanut loistavimmissa merkeissä, johtuen lähinnä sunnuntain tapahtumista. Onneksi minulla on erittäin joustavat työajat, sillä tänäänkin olin suunnitellut tulevani töihin klo 8, mutta toisin kävi. Olin eilen, sunnuntaina, töissä illalla. Olimme kesäteatterissa puolisoni kanssa (onneksi hän oli mukana) ja kun olimme juuri startanneet paluumatkan, hajosi autostamme rengas. Ei sillä, todennäköisesti olisin tuon renkaan osannut vaihtaa myös itse, mutta minulla ei yleensä toimi pää tuollaisissa yllättävissä tilanteissa ja siinä kohtaa kun puoliso kertoi, että meillä ei ole mukana tarvittavia välineitä renkaan vaihtoon, olisin yksin ollessani  todennäköisesti mennyt lukkoon ja soitellut ties kelle. Onneks rengas hajosi työpaikkakunnalla, jossa tietysti asuu rutkasti työkavereita, joten eräs työkaverini tuli viimisenä lomailtanaan tuomaan meille tarvittavat välineet. Kiitos siitä:)

Mutta tästä pienestä accidentistä johtuen tulin tänään "myöhässä" töihin, sillä minun piti lähteä hakemaan isäpapalta autoa. Pääsin työkuntaani ja päätin pikaiseen hakea kaupasta maitoa, jotta voin keittää eilen meitä auttaneelle työkaverille töihin paluukahvit. Kaupassa kuitenkin hajosi kassakone ja odottelin sitten 20minuuttia, jotta kassa saataisiin toimimaan...Kun pääsin toimistolle, tuli tämä työkaveri minua ovella vastaan..ei sitten keitelty kahveja. Nyt juon sitten kahvia yksin ja ennen kuin virallisesti aloitan työpäivääni, päätin jakaa teidän kanssa ajatuksia.

Joskus hieman ihmettelin niitä, jotka järjestelivät häitään vuodenkin ennen H-hetkeä. En ihmettele enää. Varsinkin meidän kohdalla, kun pyrimme pitämään budjetin hallittuna, on hyvä, että aikaa on reilusti (voi ostella pikkuhiljaa). Täydensin viikonlopun aikana To do-listaa mökillä. Kyllä niitä asioita, joita pitää ottaa huomioon on PALJON. Värimaailmasta papinvaraamiseen, pöytäkorteista kutsuihin, koristeista kuljetuksiin, majoituksesta matkaan. On pöytäkarttoja, menun suunnittelua, korttien valmistusa, ohjelman miettimistä bestmanin ja kaason valinta ja moni, monia isompia ja pienempiä asioita. Luuln melkein, että oma tuleva sulhoni ei edes aavista, paljonko tehtävää oikeasti on ja toivon, että hän myöhemmin on kiitollinen siitä, kuinka paljon olen jo miettinyt näitä asioita etukäteen. Mielestäni ei kuitenkaan ole vielä paljoa, mitä voisi konkreettisesti tehdä, mutta eikö hyvin suunniteltu ole puoliksi tehty? Ensi viikonloppuna ajattelin, että voisin selvitellä eri kuvaajien yhteystietoja jne. Kirjailla yhteystiedot ylös ja ehkä hieman kysellä jo hintoja.

Kampauksesta ja kukista kerkesin jo hieman avaamaan edellisissä kirjoituksissa. Eipä niissä ole paljon avattavaa, kun en vielä oikein tiedä..Ideoita otetaan vastaan:) Jos itse osaisin yhtään laittaa hiuksiani muuta kuin perus ponnarille, kokeilisin erilaisia vaihtoehtoja. Tästä syystä varmaa on tosiaan se, että en laita itse kampaustani ja haluan todellakin koekampauksen ja koemeikin:) Niin harvassa ovat ne kerrat kun ylipäätään käytän parturin/kampaajan palveluita, että nyt siihen on oikeus:)

Näin maanantain kunniaksi pohtikaamme taas makeita asioita ja avataan hieman viikonlopun kakkukirjoittelua. Itse haluan näyttävän kakun,ei liian hienostelevaa, mutta näyttävää, ehdottomasti. Vierasmäärästä riippuen noin 3-4 kerrosta, yhteen kasattuna. En pidä perinteisistä kakku telineistä, joissa kerrokset on eroteltu toisistaan. Tämä on varmaan erittäin käytännöllistä, mutta itse en siitä pidä. Mauksi haluamme molemmat jotain hieman erilaista. Ei mitään suuresti massasta poikkeavaa, mutta ei tosiaan mitään mansikkakermakakkua. Molemmat rakastamme porkkanakakkua ja juustokakkuja. Näitä lähdemme ehkä hyödyntämään kun kakun suunnittelun kimppuun päästään. Olen ehdottanut puolisolleni porkkana cupcakeja kakun lisäksi, eikä hän ainakaan tyrmännyt sitä. Olisi kiva saada kakun lisäksi minikuppikakkuja:) Kauniilla (runsaalla:P) kuorrutteella ja koristeilla:)

Kuten jo mainitsin, olen ihan hirveä sokerihiiri....Enkä ole siitä ylpeä:) Minulla on paljon enemmän ideoita jälkiruokapöytään kuin pääruuan suhteen ja esim.laivallakin paras kohta buffet ruokailussa on jälkiruokapöytä, lasten pöytää unohtamatta:D Takaisin kakkuun. Toivoisin kakkuun jotain koristelua, tuskin kuitenkaan mitään kermahuntua. Joku tasainen kuorrutus ja koristelu sitten teemaan sopivin värein tai kuvioin. Aikaisemmasta postauksesta näkee muutaman esimerkin kakuista, jotka herättivät minun mielenkiintoni.

Karkkibuffa on myös tuntunut kasvattavan suosiotaan. Kerkesin myös jopa harkitsemaan karkkibuffaa kiitoskarkkien sijaan. Tai eihän buffan tarvitse koostua karkeista, jos kyse on kiitoslahjasta. Voisi näpertää pienetrasiat, jotka vieraat saisivat sitten itse täyttää mieleisellään sisällöllä. Pitää pistää vakavaan harkintaan tämäkin vaihtoehto:)

Kuppikakut voisi koristella teemaan sopivin värein

Ainakaan sisältö ei jää epäselväksi:)

Hauska idea kuppikakun koristeluun:)

Kuppikakkujen asettelu täytyy olla kaunis

Itse en ehkä valitsisi ruusua, mutta koristeena voisi toimia myös kimpusta löytyvät kukat

Kukka voisi esimerkiksi olla se gerbera
Miten onkin mahdollista, että etsiessäni kuvia kuppikakuista, löysin kauniin, kesäisin mallin gerbera kimpusta:) Ei ehkä minun makuuni sopiva morsiuskimppu, mutta kaunis ja piristävä:)

Ja sitten täytyy tietenkin vielä valita kakunkoriste!
Emme halua täysin perinteistä koristetta. Jalkapallo ei sopisi meidän kakkuun:)

Hempeä koriste

Tämä sopisi meille loistavasti:)!

Tämän hetken ehdoton suosikkini. Willow tree!  

Willow treen patsaat ja koristeet ovat uskomattoman ihania!

Taas voisi kirjoitella vaikka mistä ja vaikka kuinka paljon:) Nyt kuitenkin töiden kimppuun. Näistä makeista tunnelmista on hyvä startata tämä viikko:)! Myöhemmin ajatuksia lisää jo mainituista aiheista, sekä myös ohjelmasta ja polttareista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!